op dieet doe normaal

Laat de groente niet van je bord dEten

Stel dat jij van plan bent een datingsite te gaan oprichten.  Zou jij zo vindingrijk zijn om een nog niet bestaand principe te bedenken? Ik zou die vraag in eerste instantie volmondig met een nee beantwoorden Er zijn namelijk al zoveel datingsites in alle soorten en maten.

Internetdaten en biologisch eten

Donderdag ochtend stond in BN De Stem een artikel over jonge ondernemers. Twee meisjes van 17, Luna en Malou, uit Breda hadden een opdracht gekregen  voor een ondernemerswedstrijd voor middelbare scholieren. Doel was een bussinesplan te schrijven voor een eigen onderneming. De twee gymnasiasten bedachten dat ze iets wilden met “biologisch eten” en de koppeling met “internetdaten”. De naam werd dEten.

Biologisch producten

Datingbureau’s zijn er volop, maar nog geen bureau dat een box vol biologische producten regelt voor jou en je date, zodat jullie samen een lekkere maaltijd kunnen bereiden. De meisjes legden contact met een biologische supermarkt, gingen berekenen wat het allemaal zou gaan kosten. Ook bekeken ze of ze winst konden maken. De verwachting was een miljoen het eerste jaar.

Reclame

Ze slaagden met vlag en wimpel en mochten het plan zelfs voorleggen aan Nijenrode. Deskundigen wezen Luna en Malou er ook op dat er nog meer rendement te halen zou zijn uit hun onderneming wanneer ze bijvoorbeeld reclame zouden gaan maken. Zodra de meisjes echt voor zich zelf beginnen, zal ik hen de naam van Singlessite.nl nog wel eens in fluisteren. Breda is dichtbij.

Singles gaan samen koken

Zeker als 17 jarige op de proppen komen met een datingsite is out of the box denken. Ook al heb je nog geen vriendje een single moet je jezelf dan nog niet noemen. Het samen koken is inderdaad een veelgebruikte manier om de eerste en volgende dates samen door te brengen. Je bent samen bezig, er is altijd wel geprekstof al is het maar over het eten, je leert daardoor elkaars smaken snel kennen. Als single hoef je niet armlastig te zijn, maar thuis “Uit eten” is zeker een stukje goedkoper en zeker niet minder gezellig.

Wie weet

Zou jij dEten ook bedacht kunnen hebben, dan heb je vast nog meer ideetjes. Wanneer je dan kijkt naar de mogelijke winst, dan is het mogelijk best de moeite in tijden van recessie toch een poging te wagen. Het aantal singles zal de komende jaren alleen maar toenemen. Dus mogelijk moet ik mijn nee uit mijn ondernemersvraag veranderen in wie weet.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.