op dieet doe normaal

Laat de groente niet van je bord dEten

Stel dat jij van plan bent een datingsite te gaan oprichten.  Zou jij zo vindingrijk zijn om een nog niet bestaand principe te bedenken? Ik zou die vraag in eerste instantie volmondig met een nee beantwoorden Er zijn namelijk al zoveel datingsites in alle soorten en maten.

Internetdaten en biologisch eten

Donderdag ochtend stond in BN De Stem een artikel over jonge ondernemers. Twee meisjes van 17, Luna en Malou, uit Breda hadden een opdracht gekregen  voor een ondernemerswedstrijd voor middelbare scholieren. Doel was een bussinesplan te schrijven voor een eigen onderneming. De twee gymnasiasten bedachten dat ze iets wilden met “biologisch eten” en de koppeling met “internetdaten”. De naam werd dEten.

Biologisch producten

Datingbureau’s zijn er volop, maar nog geen bureau dat een box vol biologische producten regelt voor jou en je date, zodat jullie samen een lekkere maaltijd kunnen bereiden. De meisjes legden contact met een biologische supermarkt, gingen berekenen wat het allemaal zou gaan kosten. Ook bekeken ze of ze winst konden maken. De verwachting was een miljoen het eerste jaar.

Reclame

Ze slaagden met vlag en wimpel en mochten het plan zelfs voorleggen aan Nijenrode. Deskundigen wezen Luna en Malou er ook op dat er nog meer rendement te halen zou zijn uit hun onderneming wanneer ze bijvoorbeeld reclame zouden gaan maken. Zodra de meisjes echt voor zich zelf beginnen, zal ik hen de naam van Singlessite.nl nog wel eens in fluisteren. Breda is dichtbij.

Singles gaan samen koken

Zeker als 17 jarige op de proppen komen met een datingsite is out of the box denken. Ook al heb je nog geen vriendje een single moet je jezelf dan nog niet noemen. Het samen koken is inderdaad een veelgebruikte manier om de eerste en volgende dates samen door te brengen. Je bent samen bezig, er is altijd wel geprekstof al is het maar over het eten, je leert daardoor elkaars smaken snel kennen. Als single hoef je niet armlastig te zijn, maar thuis “Uit eten” is zeker een stukje goedkoper en zeker niet minder gezellig.

Wie weet

Zou jij dEten ook bedacht kunnen hebben, dan heb je vast nog meer ideetjes. Wanneer je dan kijkt naar de mogelijke winst, dan is het mogelijk best de moeite in tijden van recessie toch een poging te wagen. Het aantal singles zal de komende jaren alleen maar toenemen. Dus mogelijk moet ik mijn nee uit mijn ondernemersvraag veranderen in wie weet.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam