vakantie relatie redden

Laat de vakantie je relatie niet nekken

Op vakantie gaan moet heerlijk zijn. Mijn dochter zei het laatst nog, dat ze eigenlijk niet zo nodig met ons op vakantie wilde omdat vakantie eigenlijk altijd stress is. Raar toch. Wat een feestje moet zijn, voelt vaak meer een verplicht samenzijn.  Zorg dat je vakantie je relatie niet om zeep helpt. Neem de tijd om weer even bij en tot elkaar te komen.

Met goed boek op een ligbed

Wanneer je denkt aan de zomervakantie, denk jij dan ook meteen aan lekker luieren op een ligbed naast een zwembad met een goed boek en een drankje? Of komt meteen het spookbeeld voorbij van jengelende kinderen op de achterbank, die net de straat uit al beginnen te zeuren over eten en elkaar? Iets er tussen in kan natuurlijk ook. Er horen relaxte momenten te zijn en momenten die je maar zo snel mogelijk wil vergeten.

Vakantie vieren niet bijvoorbaat feest

Dat het aantal verbroken relaties piekt na de zomer dat vind ik persoonlijk niet vreemd. Een lange reis met enkel stilzitten na een week van hollen om zaken af te handelen. Dan een paar weken met elkaar verblijven op enkele vierkante meters, terwijl je thuis veel meer ruimte hebt. En het perse met elkaar leuke dingen moeten doen, dat doe je thuis ook niet. Allemaal zaken die vakantie vieren vaak niet tot een feestje maken. Je komt eigenlijk pas in een nieuw ritme wanneer de vakantiedagen voorbij zijn.

Stel je verwachtingen bij

Hoe kun je nu voorkomen dat je welverdiende vakantie uitloopt op ellende. Een belangrijke tip is je verwachtingen bij te stellen. Verwacht niet bijvoorbaat dat elke dag leuk of speciaal is. Ook de mindere dagen horen erbij. Bedenk dat om beter te relativeren. Je kunt je ook bedenken dan heel die vakantie maar achterwege te laten, dan kan het ook niet tegenvallen. Dat is ook niet aan te raden. Dat zou dan betekenen dat je nooit samen nieuwe dingen ontdekt of meemaakt. Je kan ook posititief verrast worden door hoe de ander in bepaalde situaties reageert.

Laat de vakantie je relatie niet nekken

Vakantie is het moment dat mensen unpluggen. Minder e-mails en whatsapp sturen. Wanneer mensen zich op een andere locatie bevinden dan thuis kunnen gesprekken ineens over andere zaken gaan dan thuis het geval is. Wat zijn jouw toekomstdromen? Wat zou jij met je leven doen, als geld geen rol speelt. Door over de zin van het leven te praten, leer je elkaar weer van dichtbij meemaken. De tijd nemen voor elkaar gebeurt thuis vaak te weinig. Stel je dus weer open voor de ander. Wen weer even aan elkaar, zonder elkaar af te vallen. Het is veel makkelijker negatief te denken en te doen dan je beste beentje voor te zetten. Laat de vakantie je relatie niet nekken. Zie het vooral als een positieve boost.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!