groen rood kersteten

Laat de decemberkilo’s aan je voorbij gaan

Geen zin om op 1 januari te balen op de weegschaal? Dan moet je ervoor gaan zorgen dat de kilo de kans niet krijgen bij jou. Ieder pondje gaat door het mondje. Voorkomen is in dit geval beter dan “genezen”.  Als je het zo mag noemen. Er zijn veel tips te bedenken. De beste vind je hier genoemd. 

Laat de decemberkilo’s aan je voorbij gaan

Kilo’s aankomen tijdens de smakelijke komende feestdagen, dat is voor veel mensen een angst. Kilo’s die er vervolgens met geen mogelijkheid meer afgaan. Zeker wanneer  je iets ouder wordt, zul je merken dat je op gewicht blijven moeilijker wordt. Laat die decemberkilo’s aan je voorbij gaan. Er zijn tips die je kunnen helpen je eetgedrag in de hand te houden.

1. Houd het bij de feestdagen

Sinterklaas duurt één avond, Kerst duurt twee dagen en dan is er nog oudejaarsavond. Dat is het gewoon. Koop niet vanaf september al pepernoten, laat de oliebollenkraam voor wat het is tot in het nieuwe jaar. Anders weet je zeker dat je 2018 begint met extra kilo’s.

2. Eet in kerstkleur rood en groen

Eet ook in de feestmaand lekker veel groen (groenten) en rood (fruit).  Op die manier krijg je weinig calorieën binnen maar wel veel vitamines en gezonde energie. De frituur is echt niet nodig voor lekker eten. Smoothies, een soepje bij de brunch, luxe fruitsalades, gewokte spruitjes in kruidenboter, lekkere salades.

3. Kies voor kwaliteit

Er is een heel goede truc om minder te eten, een truc die bovendien heel lekker is. Koop en kook alleen producten en gerechten die ‘hoog op smaak’ zijn en waarvan je niet zo gemakkelijk dooreet. Denk aan verschil tussen chips en olijven. Van olijven eet je nou eenmaal minder dan van een zak chips. Kies ook voor producten van goede kwaliteit. Liever één bonbon van de banketbakker dan een doosje zeebanket van de supermarkt.  Als je eten kiest met meer smaak, ben je eerder verzadigd.

4. Drink veel water

Alcohol is valkuil nummer één bij de feestdagen. Drank werkt ontremmend ook op hoeveelheid eten en alcohol levert opzicht al aardig wat calorieën op. Zorg in elk geval dat je bij elk glas wijn ook een glas water drinkt. Serveer je daarnaast je  gasten winterthee, alcoholvrije cocktails, pittige koffie en bruisend water.

5. Tank zuurstof

De oplossing tegen op de bank hangen en teveel eten? Zuurstof! Trek warme laarzen aan, zet een muts op en maak een wandeling. En dan niet een klein ommetje, nee, een lekker stevige wandeling door duinen, bossen of strand. Het mooie van wandelen is dat bijna vanzelf goede gesprekken ontstaan. De buitenlucht maakt bovendien je hoofd weer fris en zet je spijsvertering aan het werk.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.