kwetsbaar helpt in liefde

Kwetsbaarheid vergroot kans op liefde

De liefde van je leven tegen het lijf lopen gebeurt vaak wanneer je niet meer op zoek bent. Maar er zijn wel een paar dingen die dat proces kunnen versnellen! Zo bleek onlangs uit onderzoek dat een bepaalde eigenschap je kansen op liefde vergroot: kwetsbaarheid.

Belangrijke eigenschap

Volgens een nieuwe studie van socioloog Brene Brown is kwetsbaarheid een belangrijke eigenschap in de zoektocht naar liefde. Mensen die authentiek zijn, hun mindere kantjes kennen en deze niet verstoppen, hebben vaak een meer liefdevolle relatie dan mensen die zich ‘verstoppen’.

Universeel kwetsbaar

Het goede nieuws is dat iedereen deze eigenschap in zich heeft. “Het is universeel, we schamen ons allemaal wel eens. De enige mensen die zich nooit kwetsbaar voelen of schamen, voelen geen menselijke band of empathie”, aldus Brown. Dan hebben we het over meer narcistische persoonlijkheden.

Geen teken van zwakte

Hoewel we ons zelfzekerder voelen door onze slechte kantjes te verdoezelen voor onze (toekomstige) partners, kunnen we dat maar beter niet doen. Kwetsbaarheid is geen teken van zwakte, het is een teken van menselijkheid. Bovendien zal de ander het op prijs stellen dat je niet bang bent om je gevoelens te tonen.

Delen van gevoelens

En laat het delen van geheimen en diepe gevoelens nu net een succesvolle manier zijn om elkaar beter te leren kennen. En dan is de liefde niet ver weg meer.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.