kwetsbaar helpt in liefde

Kwetsbaarheid vergroot kans op liefde

De liefde van je leven tegen het lijf lopen gebeurt vaak wanneer je niet meer op zoek bent. Maar er zijn wel een paar dingen die dat proces kunnen versnellen! Zo bleek onlangs uit onderzoek dat een bepaalde eigenschap je kansen op liefde vergroot: kwetsbaarheid.

Belangrijke eigenschap

Volgens een nieuwe studie van socioloog Brene Brown is kwetsbaarheid een belangrijke eigenschap in de zoektocht naar liefde. Mensen die authentiek zijn, hun mindere kantjes kennen en deze niet verstoppen, hebben vaak een meer liefdevolle relatie dan mensen die zich ‘verstoppen’.

Universeel kwetsbaar

Het goede nieuws is dat iedereen deze eigenschap in zich heeft. “Het is universeel, we schamen ons allemaal wel eens. De enige mensen die zich nooit kwetsbaar voelen of schamen, voelen geen menselijke band of empathie”, aldus Brown. Dan hebben we het over meer narcistische persoonlijkheden.

Geen teken van zwakte

Hoewel we ons zelfzekerder voelen door onze slechte kantjes te verdoezelen voor onze (toekomstige) partners, kunnen we dat maar beter niet doen. Kwetsbaarheid is geen teken van zwakte, het is een teken van menselijkheid. Bovendien zal de ander het op prijs stellen dat je niet bang bent om je gevoelens te tonen.

Delen van gevoelens

En laat het delen van geheimen en diepe gevoelens nu net een succesvolle manier zijn om elkaar beter te leren kennen. En dan is de liefde niet ver weg meer.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

partneralimentatie
By Moniek ·
21 juni 2021

Leven oppakken na scheiding, hoe doe je dat?

By Moniek ·
7 juni 2021

6 manieren om je seksleven te stimuleren

tips spannend voorspel
By Moniek ·
3 mei 2021

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van onze bedpartner te delen met onze vriendinnen, dan met de persoon zelf.
ontharen bikinilijn
By Moniek ·
28 april 2021

Nederlandse vrouwen zoenen graag met andere vrouwen

De Nederlandse vrouw is niet vies van biseksuele experimenten. Bijna de helft heeft weleens met een andere vrouw gezoend.
ideale man vrouw relatie
By Moniek ·
21 april 2021

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde tegen het lijf lopen en samen een mooie gelukkige toekomst tegemoet gaan. Maar bestaat de ware liefde wel?
relatie zoeken
By Moniek ·
14 april 2021

Succesvol daten? Tips van de experts!

“Ik voel geen klik.” “Ik ben niet verliefd.” Of: “We passen niet helemaal bij elkaar.” Misschien krijg jij dit ook regelmatig te horen als je weer een date hebt gehad. Heel frustrerend als je telkens niet verder komt dan één of een paar dates.