Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
single event koken
13 december 2018

Kwart vrouwen gruwelt van eten dat manlief kookt

Beetje in mineur omdat er niemand is die eens verzint wat er op tafel komt vanavond? Laat staan het voor je klaarmaakt! Nou… er zijn ook een hoop vrouwen die het absoluut niet te pruimen vinden wat hun mannelijke partners hen voorschotelen! Dat blijkt uit een onderzoek onder 1032 Nederlanders uitgevoerd voor Keukenloods.

Niet goed koken

Maar liefst 28% van de vrouwen vindt dat hun partner niet goed kan koken. Bij vrouwen boven de zestig jaar oud is dat zelfs nog veel meer: daarvan vindt 37% dat hun partner er niets van bakt. Daarnaast zegt een op de vijf jonge vrouwen zich weleens te schamen tegenover hun partner of gasten, voor het eten dat ze op tafel zetten.

Blinde vlek

Opvallend detail is dat de mannen in kwestie niet echt doorhebben dat hun kookkunsten niet bepaald in de smaak vallen. Iets met een blinde vlek? Slechts 13% van de mannen schijnt zich wel eens te schamen voor wat ze anderen voorschotelen. En mannen zijn over het algemeen veel gelukkiger met de kookkwaliteiten van hun partner. Slechts 14% vindt dat hun wederhelft er niets van kan.

Eerlijk

Meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan dat ze het eerlijk zeggen als het eten van een ander niet geslaagd vinden. Opvallend is wel dat maar liefst twee derde van de mannen hierbij kiest voor eerlijkheid, tegenover slechts de helft van de vrouwen.

Ouderwets

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat we behoorlijk ouderwets zijn op het gebied van koken: vrouwen blijken namelijk voor het overgrote deel verantwoordelijk te zijn voor het avondeten. Maar liefst driekwart van hen zegt ’s avonds vaker de schort voor te binden dan hun wederhelft. En dat kan voor behoorlijke discussies zorgen, want 17% van de ondervraagden geeft aan dat er wel eens ruzie wordt gemaakt over wie er kookt die dag.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

 mooi & gezond algemeen

gerelateerde artikelen

Zomerse couscoussalade voor singles

Op zoek naar meer variatie in je eenpersoonskeuken? Dan is dit...

No waste aspergesoep van de schillen en kontjes

De schillen en de kontjes van de asperges zijn perfect om...

Overheerlijk singlesrecept: vegetarische quesadilla

Een dagje zonder vlees of vis? Kies dan voor deze overheerlijke...

Pasta met asperges en gerookte vis

Coronatijd of niet, het is ook asperge tijd! En voor iedereen...

Paasontbijt voor singles: overheerlijke recepten

Als single deze Pasen bij je ouders aanschuiven voor het paasontbijt...

singlessite gidsen

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie

Wonen algemeen