single event koken

Kwart vrouwen gruwelt van eten dat manlief kookt

Beetje in mineur omdat er niemand is die eens verzint wat er op tafel komt vanavond? Laat staan het voor je klaarmaakt! Nou… er zijn ook een hoop vrouwen die het absoluut niet te pruimen vinden wat hun mannelijke partners hen voorschotelen! Dat blijkt uit een onderzoek onder 1032 Nederlanders uitgevoerd voor Keukenloods.

Niet goed koken

Maar liefst 28% van de vrouwen vindt dat hun partner niet goed kan koken. Bij vrouwen boven de zestig jaar oud is dat zelfs nog veel meer: daarvan vindt 37% dat hun partner er niets van bakt. Daarnaast zegt een op de vijf jonge vrouwen zich weleens te schamen tegenover hun partner of gasten, voor het eten dat ze op tafel zetten.

Blinde vlek

Opvallend detail is dat de mannen in kwestie niet echt doorhebben dat hun kookkunsten niet bepaald in de smaak vallen. Iets met een blinde vlek? Slechts 13% van de mannen schijnt zich wel eens te schamen voor wat ze anderen voorschotelen. En mannen zijn over het algemeen veel gelukkiger met de kookkwaliteiten van hun partner. Slechts 14% vindt dat hun wederhelft er niets van kan.

Eerlijk

Meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan dat ze het eerlijk zeggen als het eten van een ander niet geslaagd vinden. Opvallend is wel dat maar liefst twee derde van de mannen hierbij kiest voor eerlijkheid, tegenover slechts de helft van de vrouwen.

Ouderwets

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat we behoorlijk ouderwets zijn op het gebied van koken: vrouwen blijken namelijk voor het overgrote deel verantwoordelijk te zijn voor het avondeten. Maar liefst driekwart van hen zegt ’s avonds vaker de schort voor te binden dan hun wederhelft. En dat kan voor behoorlijke discussies zorgen, want 17% van de ondervraagden geeft aan dat er wel eens ruzie wordt gemaakt over wie er kookt die dag.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!
daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.