moeder en kind
31 augustus 2018

Kwart vrouwen gebruikt kinderen om onder seks uit te komen

Maar liefst 24 procent van de vrouwen heeft wel eens haar kind(eren) als excuus gebruikt om onder seks met haar partner uit te komen; vier keer zoveel als het aantal mannen (slechts zes procent). Jonge vrouwen tot 30 jaar spannen met 63 procent de kroon. Dit blijkt uit onderzoek naar het gezinsleven van Acties.nl, uitgevoerd door PanelWizard onder 1.226 Nederlanders. Daarnaast zegt 28 procent van de vrouwen tot veertig jaar er extra geld voor over te hebben om een keer zonder kinderen op vakantie te gaan.

Mannen scoren hoger

Uit het onderzoek blijkt dat mannen in dezelfde leeftijdscategorie met 36 procent zelfs nog hoger scoren. “Het ziet ernaar uit dat voornamelijk ouders met jonge kinderen graag eens wat tijd voor zichzelf zouden willen”, zegt Vince Franke van Acties.nl. “Ik heb zelf geen kinderen, maar ergens begrijp ik het wel. Wanneer ik bijvoorbeeld mijn neefje een weekend over de vloer heb, vind ik dat hartstikke leuk, maar ben ik op zondagavond stiekem ook blij dat ‘ie weer weg is.”

Kinderen als excuus

Vrouwen gebruiken hun kinderen niet alleen als excuus om onder seks uit te komen, ook afspraken met vrienden worden vaak afgezegd onder het voorwendsel van familieverplichtingen. Exact de helft van de vrouwen zegt dit weleens te hebben gedaan, tegenover 44 procent van de mannen. Franke: “Iedereen heeft wel eens geen zin in een eerder gemaakte afspraak. Kinderen zijn dan het ideale excuus, vrienden kunnen hier namelijk nooit boos over worden. Daarnaast kost het hebben van kinderen ook gewoon ontzettend veel tijd”. De ondervraagden beamen dit: een kwart stelt dat werkende ouders meer vakantiedagen moeten krijgen dan werkenden zonder kinderen.

Schoonouders

Veel ouders moeten voor oppasdiensten weleens een beroep doen op hun ouders of schoonouders. Ondanks het voordeel van een gratis oppas, zegt 44 procent van de ondervraagden dat hun schoonouders ook weleens van negatieve invloed zijn geweest op zijn of haar relatie. Bij zes procent van de ondervraagden werd dit zelfs zo erg dat zij hun relatie hierom hebben beëindigd. Franke: “Ik ben altijd huiverig geweest voor een schoonmoeder of -vader met wie ik niet door een deur kan. Gelukkig is dit nog nooit voorgekomen en heb ik juist enorm veel positieve ervaringen met niet alleen mijn schoonouders, maar ook de rest van de koude kant.”

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Minder taboes bij online daten

Waar zo’n 20 jaar geleden online daten nog nieuw en onbekend...

Nederlandse vijftigplussers meer tevreden over seksleven dan Vlamingen

Nederlandse vijftigplussers zijn over het algemeen meer tevreden over hun seksleven dan Vlamingen.

Heb je één van deze 4 sterrenbeelden? Dan ben jij een beest in bed!

Standje ‘brave missionaris’ komt niet voor in jouw seksleven. Jij houdt...

5 mythes over seks bij 50-plussers

Is het echt zo dat je dan geen zin meer hebt...

Hoe sterk is jouw (prille) relatie?

Er zijn bepaalde situaties die zullen testen hoe sterk je relatie...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie