moeder en kind

Kwart vrouwen gebruikt kinderen om onder seks uit te komen

Maar liefst 24 procent van de vrouwen heeft wel eens haar kind(eren) als excuus gebruikt om onder seks met haar partner uit te komen; vier keer zoveel als het aantal mannen (slechts zes procent). Jonge vrouwen tot 30 jaar spannen met 63 procent de kroon. Dit blijkt uit onderzoek naar het gezinsleven van Acties.nl, uitgevoerd door PanelWizard onder 1.226 Nederlanders. Daarnaast zegt 28 procent van de vrouwen tot veertig jaar er extra geld voor over te hebben om een keer zonder kinderen op vakantie te gaan.

Mannen scoren hoger

Uit het onderzoek blijkt dat mannen in dezelfde leeftijdscategorie met 36 procent zelfs nog hoger scoren. “Het ziet ernaar uit dat voornamelijk ouders met jonge kinderen graag eens wat tijd voor zichzelf zouden willen”, zegt Vince Franke van Acties.nl. “Ik heb zelf geen kinderen, maar ergens begrijp ik het wel. Wanneer ik bijvoorbeeld mijn neefje een weekend over de vloer heb, vind ik dat hartstikke leuk, maar ben ik op zondagavond stiekem ook blij dat ‘ie weer weg is.”

Kinderen als excuus

Vrouwen gebruiken hun kinderen niet alleen als excuus om onder seks uit te komen, ook afspraken met vrienden worden vaak afgezegd onder het voorwendsel van familieverplichtingen. Exact de helft van de vrouwen zegt dit weleens te hebben gedaan, tegenover 44 procent van de mannen. Franke: “Iedereen heeft wel eens geen zin in een eerder gemaakte afspraak. Kinderen zijn dan het ideale excuus, vrienden kunnen hier namelijk nooit boos over worden. Daarnaast kost het hebben van kinderen ook gewoon ontzettend veel tijd”. De ondervraagden beamen dit: een kwart stelt dat werkende ouders meer vakantiedagen moeten krijgen dan werkenden zonder kinderen.

Schoonouders

Veel ouders moeten voor oppasdiensten weleens een beroep doen op hun ouders of schoonouders. Ondanks het voordeel van een gratis oppas, zegt 44 procent van de ondervraagden dat hun schoonouders ook weleens van negatieve invloed zijn geweest op zijn of haar relatie. Bij zes procent van de ondervraagden werd dit zelfs zo erg dat zij hun relatie hierom hebben beëindigd. Franke: “Ik ben altijd huiverig geweest voor een schoonmoeder of -vader met wie ik niet door een deur kan. Gelukkig is dit nog nooit voorgekomen en heb ik juist enorm veel positieve ervaringen met niet alleen mijn schoonouders, maar ook de rest van de koude kant.”

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

partneralimentatie
By Moniek ·
21 juni 2021

Leven oppakken na scheiding, hoe doe je dat?

By Moniek ·
7 juni 2021

6 manieren om je seksleven te stimuleren

tips spannend voorspel
By Moniek ·
3 mei 2021

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van onze bedpartner te delen met onze vriendinnen, dan met de persoon zelf.
ontharen bikinilijn
By Moniek ·
28 april 2021

Nederlandse vrouwen zoenen graag met andere vrouwen

De Nederlandse vrouw is niet vies van biseksuele experimenten. Bijna de helft heeft weleens met een andere vrouw gezoend.
ideale man vrouw relatie
By Moniek ·
21 april 2021

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde tegen het lijf lopen en samen een mooie gelukkige toekomst tegemoet gaan. Maar bestaat de ware liefde wel?
relatie zoeken
By Moniek ·
14 april 2021

Succesvol daten? Tips van de experts!

“Ik voel geen klik.” “Ik ben niet verliefd.” Of: “We passen niet helemaal bij elkaar.” Misschien krijg jij dit ook regelmatig te horen als je weer een date hebt gehad. Heel frustrerend als je telkens niet verder komt dan één of een paar dates.