lust of maatje

Kwart van de vrouwen geniet zelden van seks

Bijna een kwart (23%) van de vrouwen geniet zelden van seks met een partner. Een kwart geniet er meestal wel van, en minder dan de helft (46%) bijna altijd. Dat blijkt uit een online poll van Psychologie Magazine onder 1350 mensen (1060 vrouwen en 289 mannen).

In bed valt er nog veel te winnen voor vrouwen, blijkt uit het onderzoek. Maar liefst 4 op de 10 heeft het idee dat ze minder van seks genieten dan hun (mannelijke) partner. ‘Kom op voor je eigen genot’ is dan ook de boodschap van Psychologie Magazine. Dat betekent niet per se váker vrijen, maar wel meer ervan genieten.

Zo vindt 58% van de vrouwen het moeilijk om een orgasme te krijgen. Terwijl dat wél belangrijk is, zegt de Vlaamse seksexpert Marieke Dewitte in het nieuwe nummer van Psychologie Magazine: ‘Als seks te weinig belonend is, vermindert de zin.’ Vrouwen die zeggen dat ze het niet zo belangrijk vinden om klaar te komen – in onderzoek van Psychologie Magazine is dat maar liefst 82% –, krijgen volgens Dewitte vaak niet de juiste prikkels: ‘Wellicht houden ze zichzelf voor dat ze een orgasme niet zo belangrijk vinden, omdat ze dan minder frustratie ervaren.’

Ook op andere punten valt nog meer ontdekken over hun eigen lust en genot, geven vrouwen aan in het onderzoek. Vooral:

  • Hoe je seks ook in een langere relatie leuk en spannend houdt (46%)
  • (Weer) meer zin in seks krijgen én houden (34%)
  • ‘Beter kunnen aangeven wat ik lekker vind’ en ‘met meer aandacht leren vrijen zonder dat mijn gedachten steeds afdwalen’ (beide 28%). Zo zegt bijna een derde van de vrouwen (31%) tijdens seks geregeld aan huishoudelijke klusjes te denken.

Omdat seks zoveel leuker en spannender kan zijn, lanceert Psychologie Magazine een nieuwe online training speciaal voor vrouwen: ‘Meer genieten van seks’. In deze training neemt seksexpert Marieke Dewitte je mee in de geheimen van de vrouwelijke seksualiteit. Want als vrouwen hun eigen lichaam beter leren kennen en hun fantasieën en verlangens de ruimte geven, wordt seks veel bevredigender – en gelijkwaardiger.

 

Bron: Psychologiemagazine

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

partneralimentatie
By Moniek ·
21 juni 2021

Leven oppakken na scheiding, hoe doe je dat?

By Moniek ·
7 juni 2021

6 manieren om je seksleven te stimuleren

tips spannend voorspel
By Moniek ·
3 mei 2021

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van onze bedpartner te delen met onze vriendinnen, dan met de persoon zelf.
ontharen bikinilijn
By Moniek ·
28 april 2021

Nederlandse vrouwen zoenen graag met andere vrouwen

De Nederlandse vrouw is niet vies van biseksuele experimenten. Bijna de helft heeft weleens met een andere vrouw gezoend.
ideale man vrouw relatie
By Moniek ·
21 april 2021

Ware liefde, bestaat die eigenlijk wel?

Als single kan je er van dromen, die ene ware liefde tegen het lijf lopen en samen een mooie gelukkige toekomst tegemoet gaan. Maar bestaat de ware liefde wel?
relatie zoeken
By Moniek ·
14 april 2021

Succesvol daten? Tips van de experts!

“Ik voel geen klik.” “Ik ben niet verliefd.” Of: “We passen niet helemaal bij elkaar.” Misschien krijg jij dit ook regelmatig te horen als je weer een date hebt gehad. Heel frustrerend als je telkens niet verder komt dan één of een paar dates.