lust of maatje

Kwart van de vrouwen geniet zelden van seks

Bijna een kwart (23%) van de vrouwen geniet zelden van seks met een partner. Een kwart geniet er meestal wel van, en minder dan de helft (46%) bijna altijd. Dat blijkt uit een online poll van Psychologie Magazine onder 1350 mensen (1060 vrouwen en 289 mannen).

In bed valt er nog veel te winnen voor vrouwen, blijkt uit het onderzoek. Maar liefst 4 op de 10 heeft het idee dat ze minder van seks genieten dan hun (mannelijke) partner. ‘Kom op voor je eigen genot’ is dan ook de boodschap van Psychologie Magazine. Dat betekent niet per se váker vrijen, maar wel meer ervan genieten.

Zo vindt 58% van de vrouwen het moeilijk om een orgasme te krijgen. Terwijl dat wél belangrijk is, zegt de Vlaamse seksexpert Marieke Dewitte in het nieuwe nummer van Psychologie Magazine: ‘Als seks te weinig belonend is, vermindert de zin.’ Vrouwen die zeggen dat ze het niet zo belangrijk vinden om klaar te komen – in onderzoek van Psychologie Magazine is dat maar liefst 82% –, krijgen volgens Dewitte vaak niet de juiste prikkels: ‘Wellicht houden ze zichzelf voor dat ze een orgasme niet zo belangrijk vinden, omdat ze dan minder frustratie ervaren.’

Ook op andere punten valt nog meer ontdekken over hun eigen lust en genot, geven vrouwen aan in het onderzoek. Vooral:

  • Hoe je seks ook in een langere relatie leuk en spannend houdt (46%)
  • (Weer) meer zin in seks krijgen én houden (34%)
  • ‘Beter kunnen aangeven wat ik lekker vind’ en ‘met meer aandacht leren vrijen zonder dat mijn gedachten steeds afdwalen’ (beide 28%). Zo zegt bijna een derde van de vrouwen (31%) tijdens seks geregeld aan huishoudelijke klusjes te denken.

Omdat seks zoveel leuker en spannender kan zijn, lanceert Psychologie Magazine een nieuwe online training speciaal voor vrouwen: ‘Meer genieten van seks’. In deze training neemt seksexpert Marieke Dewitte je mee in de geheimen van de vrouwelijke seksualiteit. Want als vrouwen hun eigen lichaam beter leren kennen en hun fantasieën en verlangens de ruimte geven, wordt seks veel bevredigender – en gelijkwaardiger.

 

Bron: Psychologiemagazine

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.