Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
daten gokje liefde
27 maart 2020

Kwart van alleenwonenden zoekt – juist nu – liefde en verbinding met anderen

Hoe kijken Nederlanders tegen online daten aan nu fysiek afspreken even een no go is? Datingservice Lexa deed onderzoek onder alleenwonenden naar de status van online dating in deze periode van ‘social distancing’. Hieruit blijkt dat 26% van de ondervraagden deze periode als dé uitgelezen kans ziet om elkaar eerst online goed te leren kennen. 44% geeft aan dat fysiek contact doorgaans wel een must is, maar dat ze het nu geen probleem vinden om dat iets langer uit te stellen. Het biedt juist de kans om elkaar eerst online nog beter te leren kennen.

Behoefte aan daten

Relatietherapeute en seksuologe drs. Nynke Nijman legt uit dat de behoefte aan daten in een tijd als deze voor iedereen anders is. “Als je geen verbinding kunt maken, kun je je eenzamer voelen dan normaal. Bij alleenwonenden is de kans hierop logischerwijs groter wat confronterend kan zijn. En zeg nu eerlijk, een goed gesprek met je moeder is fijn, maar lang niet hetzelfde.”, aldus Nijman. Maar: “Juist sociaal contact helpt je om uit die bubbel te komen. In de zoektocht naar verbinding is de eerste stap ‘gewoon’ contact maken met een ander. Een manier om dit te doen kan zijn door online te gaan daten.” Redenen om te starten met swipen

Is de huidige situatie met ‘social distancing’ van invloed in de zoektocht naar liefde? Voor velen is dit geen reden om de zoektocht te staken, zij zoeken juist nu naar die connectie. Op de vraag wat hun overweging zou zijn om zich aan te melden op een online datingwebsite of -app ten tijde van deze ‘solo quarantaine’, gaven respondenten het volgende antwoord:

  • Om een nieuwe liefde te vinden (39%)
  • Om eenzaamheid tegen te gaan (29%)
  • Om in contact te komen met anderen (23%)

Een leuke match, en dan?

Nu alle horeca is gesloten en we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, lijken de mogelijkheden op een leuke date verkeken. Maar dat hoeft niet zo te zijn, 44% van de mannen zegt dat de maatregelen er voor zorgen dat we creatiever moeten zijn, zo ook met daten. Een derde van de vrouwen is het daarmee eens. Nijman: “Mocht er een leuke match uit voortkomen en een klik ontstaan, gebruik deze periode dan om tijd in je match te investeren en elkaar nog beter te leren kennen. Neem het ook niet te persoonlijk als een reactie langer op zich laat wachten. Het kan zijn dat de ander even andere prioriteiten heeft, zoals bijvoorbeeld de zorg voor de kinderen of omdat ze werken in een vitale sector zoals de zorg”.

Bron: Lexa Dating

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

7 tips voor het boeken van een zomervakantie in coronatijden

Waar moet je tijdens het boeken van je vakantie op letten?...

Corona houdt koppels (voorlopig) bij elkaar

Er is een forse terugloop van het aantal echtscheidingsaanvragen en dat...

Hoe ga je als single deze zomer ontspannen op vakantie?

Nu de grenzen weer open gaan en we ineens weer (uiteraard...

Helft Nederlanders werkt liefst thuis tot aan vaccin

Maar liefst 53 procent van de Nederlanders die momenteel vanuit huis...

Singles nu vaker op vervolgdate

Veel meer dates krijgen een vervolg doordat er vaker echte connecties...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie