daten gokje liefde

Kwart van alleenwonenden zoekt – juist nu – liefde en verbinding met anderen

Hoe kijken Nederlanders tegen online daten aan nu fysiek afspreken even een no go is? Datingservice Lexa deed onderzoek onder alleenwonenden naar de status van online dating in deze periode van ‘social distancing’. Hieruit blijkt dat 26% van de ondervraagden deze periode als dé uitgelezen kans ziet om elkaar eerst online goed te leren kennen. 44% geeft aan dat fysiek contact doorgaans wel een must is, maar dat ze het nu geen probleem vinden om dat iets langer uit te stellen. Het biedt juist de kans om elkaar eerst online nog beter te leren kennen.

Behoefte aan daten

Relatietherapeute en seksuologe drs. Nynke Nijman legt uit dat de behoefte aan daten in een tijd als deze voor iedereen anders is. “Als je geen verbinding kunt maken, kun je je eenzamer voelen dan normaal. Bij alleenwonenden is de kans hierop logischerwijs groter wat confronterend kan zijn. En zeg nu eerlijk, een goed gesprek met je moeder is fijn, maar lang niet hetzelfde.”, aldus Nijman. Maar: “Juist sociaal contact helpt je om uit die bubbel te komen. In de zoektocht naar verbinding is de eerste stap ‘gewoon’ contact maken met een ander. Een manier om dit te doen kan zijn door online te gaan daten.” Redenen om te starten met swipen

Is de huidige situatie met ‘social distancing’ van invloed in de zoektocht naar liefde? Voor velen is dit geen reden om de zoektocht te staken, zij zoeken juist nu naar die connectie. Op de vraag wat hun overweging zou zijn om zich aan te melden op een online datingwebsite of -app ten tijde van deze ‘solo quarantaine’, gaven respondenten het volgende antwoord:

  • Om een nieuwe liefde te vinden (39%)
  • Om eenzaamheid tegen te gaan (29%)
  • Om in contact te komen met anderen (23%)

Een leuke match, en dan?

Nu alle horeca is gesloten en we zoveel mogelijk binnen moeten blijven, lijken de mogelijkheden op een leuke date verkeken. Maar dat hoeft niet zo te zijn, 44% van de mannen zegt dat de maatregelen er voor zorgen dat we creatiever moeten zijn, zo ook met daten. Een derde van de vrouwen is het daarmee eens. Nijman: “Mocht er een leuke match uit voortkomen en een klik ontstaan, gebruik deze periode dan om tijd in je match te investeren en elkaar nog beter te leren kennen. Neem het ook niet te persoonlijk als een reactie langer op zich laat wachten. Het kan zijn dat de ander even andere prioriteiten heeft, zoals bijvoorbeeld de zorg voor de kinderen of omdat ze werken in een vitale sector zoals de zorg”.

Bron: Lexa Dating

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.