leugenaar ontmaskeren

Kwart singles vertelt leugentje op datingapp

Een leugentje om bestwil kan geen kwaad toch? Think again! Voor veel daters is dit een deal-breaker. Nieuw onderzoek van datingapp The Inner Circle laat zien dat voor één van de 10 singles dit einde relatie betekent.

De deal-breakers

De meest onvergeeflijke leugen? Iemand die zegt geen kinderen te hebben, terwijl dat wel zo is. Hier is 68% van de singles het over eens. Next in line is liegen over het opzoek zijn naar een serieuze relatie, maar daar juist niet op zitten te wachten (47,5%).

Andere leugens die voor singles gelden als deal-breaker zijn: over je beroep (42%), je leeftijd (36%), of het achterwegen laten of liegen over dat je rookt (36%).

Hoe eerlijk zijn we?

Wanneer singles gevraagd wordt naar hoe eerlijk zij zelf zijn op datingapps, geeft 26% aan ook wel eens een leugentje om bestwil te hebben verteld, waarbij mannen met 29% bovenaan staan, gevolgd door 22% van de vrouwen.

Waar 27% van de singles niet weet wáárom ze hebben gelogen, wordt het door 26% gezien als onschuldig en onschadelijk. De leugentjes om bestwil gebruiken singles om meer matches te krijgen: 17% geeft toe dat ze het deden om leuker gevonden te worden en 15% wilde hierdoor beter overkomen op de ander.

Waar liegen we over?

Van de singles die wel eens iets mooier hebben gemaakt dan het in werkelijkheid is, ging dat in 28% van de gevallen over bewegen en sporten – oftewel: je fitter voordoen dan je bent. De tweede meest voorkomende leugen is over de leeftijd. 18% van de singles heeft hierover gelogen.

Alhoewel het door veel wordt gezien als onschuldig: voor daters die niet twee keer nadenken voor ze een leugentje om bestwil (of twee) vertellen, pas maar op, want bijna de helft (46%) wordt betrapt.

(niet zo’n) Slecht geweten

Van de app-daters die wel eens een leugentje om bestwil hebben verteld, heeft slechts 39% hier spijt van. Dit betekent dat zes van de tien (61%) nog steeds achter hun keuze staat om te misleiden.

Opbiechten staat ook niet hoog op het prioriteitenlijstje: het merendeel van de daters (29%) zou de leugen alleen opbiechten als het onderwerp toevallig ter sprake komt, een kwart zou het vertellen zodra er gevoelens in het spel zijn en 7% zou wachten tot de relatie officieel is gemaakt.

Dating expert, Charly Lestes, geeft haar advies:“Alhoewel een leugentje om bestwil soms aantrekkelijk lijkt – zeker als je je nog kunt verstoppen achter je telefoon – breng je jezelf hiermee in een rommelige situatie waar je je later uit zal moeten redden. Of je nou liegt over je lengte, uiterlijk of lifestyle: als je op zoek bent naar iemand wel wie je goed matcht en jou accepteert voor wie je bent, dan duurt eerlijkheid toch echt het langst. Al vanaf het begin”.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam