Kwart single vrouwen wil eicellen laten invriezen

Ruim een kwart van de kinderloze single vrouwen in Nederland wil haar eicellen graag laten invriezen. Nog eens 51 procent van hen overweegt deze nieuwe methode zeer serieus. De mogelijkheid om op latere leeftijd alsnog van de juiste partner zwanger te kunnen raken wordt door een krappe 70 procent als een positieve ontwikkeling gezien. Zo’n 19 procent van de vrouwen vindt het zelfs een goed idee om tussen de 45 en 50 jaar nog een kind te krijgen. Dit blijkt ondermeer uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl.

Singles & kinderen
Van de vrouwelijke singles zonder kinderen zegt 26 procent haar eicellen wel in te willen laten vriezen om zo op latere leeftijd alsnog kans te maken op het moederschap. Bij alleenstaande vrouwen met kinderen ligt dit percentage een stuk lager. Slechts 8 procent van hen heeft nog een dermate sterke kinderwens dat ze graag van deze mogelijkheid gebruik zouden willen maken. Ook het aantal vrouwen dat nog twijfelt over de invriesmethode maar wel serieuze belangstelling toont is fors te noemen. Bij kinderloze singles ligt dit op 51 procent, onder alleenstaande moeders is dit 40 procent.

45plus & zwanger
Bijna 70 procent van de single vrouwen ziet de invriesontwikkeling in zijn algemeenheid als een positieve stap voorwaarts. Echter, over de maximum leeftijd waarop er nog gebaard mag worden lopen de meningen uiteen. Zo zegt 63 procent van de ondervraagden het tegennatuurlijk te vinden als vrouwen tussen de 45 en 50 jaar nog een kind krijgen terwijl  een overige 19 procent dit juist een bijzonder goed idee vindt. Als er naar de persoonlijke leeftijdsgrens van de vrouwen wordt gevraagd vindt een derde het acceptabel om tussen de 36 en 39 jaar nog zwanger te raken. Voor 19 procent ligt de grens tussen de 40 en 42 jaar en 12 procent ziet zichzelf tussen de 43 en 46 wel moeder worden. Slechts een kleine 2 procent zou nog wel een kind willen als de 50 in zicht komt.

Kinderwens & partnerjacht
Maar liefst driekwart van de ondervraagde single vrouwen geeft aan een kinderwens te hebben. Een kwart van hen omschrijft deze behoefte zelfs als zeer sterk. De wens om moeder te worden blijkt dan ook een voorname rol te spelen bij het vinden en screenen van een partner. Zo’n 41 procent zegt een relatiekandidaat vrijwel altijd te bekijken als potentiële vader van haar kinderen. Nog eens 15 procent doet dit zelfs altijd. Toch is het vinden van een partner voor ruim een kwart van de vrouwen niet noodzakelijk om hun wens in vervulling te laten gaan. Zij durven ook te kiezen voor het alleenstaand moederschap.

 ////////////////////////////////////////////////////////////////////

Dit onderzoek werd uitgevoerd door naar aanleiding van de berichtgeving in juli eerder dit jaar rondom de plannen van het AMC om single vrouwen de mogelijkheid te bieden hun eicellen in te laten vriezen. In de diverse media kwamen vele meningen over dit onderwerp naar voren maar nauwelijks die van single vrouwen zelf. Online Magazine Singlessite.nl ondervroeg met medewerking van vrouwenmagazines Ze.nl en Vrouw.nl daarom 218 single vrouwen in de leeftijd van 18 tot 55 jaar waarvan 60 procent HBO of hoger opgeleid over deze ontwikkeling.
 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten