Kwart Nederlandse jongeren heeft seks voor eerste zoen

Een kwart van de Nederlandse jongeren tussen 12 en 25 jaar heeft al ervaring met seks voordat ze ooit iemand gezoend of gestreeld hebben. Dit vroegrijpe gedrag komt vooral voor bij laagopgeleide jongeren en jongens van niet-westerse afkomst.

 

Niet weigeren
Dat blijkt uit een onderzoek van Hanneke de Graaf. Ze ontdekte dat driekwart van de jongeren volgens een vast patroon seksuele ervaring opdoet: eerst komt tongzoenen, daarna strelen over en onder de kleren, vervolgens naakt vrijen en ten slotte gemeenschap. De groep die meteen tot de daad komt is volgens haar minder goed in staat om eigen gevoelens te benoemen. Ook hebben ze mogelijk problemen om dingen te weigeren waar ze nog niet aan toe zijn.

Ouders
Volgens De Graaf hebben ouders invloed op een ‘gezonde seksuele ontwikkeling van hun kind’. “Het blijkt dat kinderen uit hechte gezinnen minder snel aan vaste verkering beginnen en dus ook minder snel met seks bezig zijn. Met name meisjes die een slechte band met hun ouders hebben, beginnen eerder te experimenteren met seks”, aldus de onderzoekster. Voor jongens geldt dat minder.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?