Kwart gescheiden mensen komt moeilijk rond

Een scheiding heeft vaak nadelige financiële gevolgen. Een kwart kan de eerste vijf jaar na de scheiding moeilijk rondkomen. Dat blijkt uit onderzoek van het Nibud. Volgens het Nibud vinden veel gescheiden mensen het moeilijk hun inkomsten en uitgaven aan te passen aan de nieuwe situatie. Meer dan een derde van de onlangs gescheiden mensen is ontevreden met hun financiële situatie, zo staat in het rapport ‘Uit Elkaar’. Dat is fors meer dan bij weduwen (9 procent), gehuwden (12 procent), samenwonenden (15 procent) of ongehuwden (17 procent).Ieder jaar besluiten ongeveer 32.000 echtparen uit elkaar te gaan, waarbij er in 59 procent van de gevallen een achteruitgang te zien is in de financiële situatie.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?