sexting niet zonder gevaar
3 February 2019

Kwart Belgen ontevreden over seksleven

Ruim een kwart van de Belgen is niet tevreden over zijn seksleven en nog eens een kwart is ontevreden, noch tevreden. Een op de vijf Vlamingen heeft langer dan een jaar geen seks gehad en voor zestig procent mag het wel iets vaker gebeuren. Ook met betrekking tot zelfvertrouwen en communicatie is er ruimte voor verbetering.

Dat blijkt uit een groot erotiekonderzoek onder duizend Belgische respondenten. De enquête werd uitgevoerd door onderzoeksbureau iVOX, in opdracht van het van oorsprong Volendamse erotiekconcern Christine le Duc. De Nederlandse marktleider trekt nu de grens over om het ook voor onze zuiderburen wat spannender te maken tussen de lakens.

Feestelijke lancering

Het Nederlandse vlaggenschip van de erotica is bij onze zuiderburen nog een grote onbekende. “De uitbreiding naar België is voor ons een ontzettend leuke en uitdagende stap”, aldus CEO van Christine le Duc Audrey van Ham, die zelf net over de grens in België woont. “Hier wordt heel anders tegen seks aan gekeken. Belgen zijn in de regel wat preutser en praten minder makkelijk over seks. Dus het is weer een heel nieuwe wereld waarin we ons begeven”, aldus Van Ham.

Op 31 januari wordt de uitbreiding feestelijk gevierd in de Bourla Schouwburg in Antwerpen. Audrey van Ham en seksuologe Goedele Liekens zullen daar de resultaten van het Vlaamse erotiekonderzoek uitvoerig toelichten.

Onvrede over seksleven

Slechts vier op de tien Belgen zijn tevreden met de frequentie waarin zij seks hebben. Met name vijftigplussers geven aan al een jaar of langer geen seks meer te hebben. Tussen de 51 en 65 jaar is dat dertig procent en tussen de 65 en 75 maar liefst 42 procent.

“Het is jammer dat zo weinig mensen voldoende tijd nemen voor intimiteit en elkaars wensen op dit vlak”, aldus Van Ham. Zij vervolgt: “Moeite doen voor je partner om er goed uit te zien of zelf actief bezig zijn met je seksuele gevoelens is wat mij betreft de basis voor een goede relatie. Er is zo weinig voor nodig om de spanning terug te brengen in de slaapkamer, ook als je al langer een relatie hebt. In Nederland maken de vijftigplussers een groot deel uit van onze klantenkring. Daarom liggen er in België ontzettend veel kansen, ook voor deze doelgroep.”

Gebrek aan zelfvertrouwen

Achttien procent van de Belgen geeft aan niet goed te zijn in seks en ruim een kwart mist zelfvertrouwen in bed. Bij vrouwen speelt dit laatste een grotere rol (dertig procent) dan bij mannen (22 procent). De helft van de seksueel actieve Belgen geeft aan dat ze vaker zin in seks zouden hebben als ze zich zelfverzekerder zouden voelen tussen de lakens. Dertig procent van de mannen vindt dat zijn partner te weinig zelfvertrouwen heeft in bed, tegenover vijftien procent van de vrouwen.

Van Ham: “Het wordt hoog tijd dat ook de Belgische vrouwen en mannen zich bewust worden van hun eigen seksualiteit en er meer aan gaan doen om ervan te kunnen genieten.” Hoewel er al grote stappen zijn gezet , blijft seksueel genot met name bij vrouwen minder bespreekbaar. Daarom zet Van Ham haar missie in voort: “Wij willen Belgen een beter en gelukkiger seksleven bezorgen en hen hierin wegwijs maken.” Net als in Nederland, gaat Christine le Duc ook workshops en events in België organiseren.

Delen:
Facebook Twitter Icon

1 reacties

  1. Een heel goed voornemen in dit nieuwe levensjaar.

    Otto van Lynden | 7-02-2019
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Zal hij goed zijn als minnaar?

Mannen zijn zeker niet zo mysterieus als ze zich soms voordoen....

6 manieren om je seksleven te stimuleren

Jouw seksleven een boost geven? Zo doe je dat Wil je...

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van...

Temple of Love, het eerste virtuele pleasure festival van Nederland

Op zaterdagavond 1 mei wordt het eerste virtuele pleasure festival van...

Kwart van de vrouwen geniet zelden van seks

Bijna een kwart (23%) van de vrouwen geniet zelden van seks...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie