Kusjesonderzoek: tongzoen not done bij eerste date

Datingsite Lexa.nl heeft door de Vos en Jansen een nationaal kusjesonderzoek laten uitvoeren. Belangrijke conclusie is dat de tongzoen bij een eerste date als not done beschouwd. Bijna de helft van de ondervraagden vindt dat tijdens een date de eerste begroeting een hand moet zijn. Volgt er een tweede date, dan wordt de zoen op de wang als gepast gezien. Binnen een relatie wordt er tussen partners, volgens dit onderzoek, wel heel wat afgezoend.

Het merendeel zoent elkaar het liefste elke dag. Zorg daarbij dan wel voor een frisse adem, want een slechte adem en vieze tanden worden gezien als de grootste kusafknappers. Wie zeker niet als kusafknappers worden gezien, zijn Jan Smit en Chris Zegers. Vrouwen geven aan met beiden graag een keer te willen zoenen. Bij de mannen is Katja Schuurman favoriet. Geert Wilders en Patty Brard blijken uit dit onderzoek het minst geliefd als kuspartner.

Nederlanders kussen het liefste elke dag
Ongeveer 90% van de ondervraagde Nederlanders geeft aan dat kussen in een relatie heel belangrijk is en het overgrote merendeel zoent elkaar het liefste elke dag. Tweederde geeft zijn of haar partner minimaal één keer per dag een kus op de wang. Negen op de tien geeft minimaal per dag een zoen op de mond en een derde geeft zijn of haar partner minimaal één keer per dag een tongzoen. Over de kwaliteit van de kus bestaan weinig klachten. Ruim 80% van de zowel mannelijke als de vrouwelijke ondervraagde Nederlanders vindt zijn of haar partner een goede kusser. Opvallend was dat zowel de mannen als vrouwen aangaven dat de eerste zoen daarentegen niet goed was. Oefening baart wel degelijk kunst dit geval.

Tongzoenen not-done  tijdens eerste date
Bijna de helft van de ondervraagde Nederlanders vindt dat de begroeting tijdens een eerste date een hand moet zijn en bij een volgende date pas 2 of 3 kussen op de wang. Direct een kus op de mond of tongzoen vindt het merendeel van de ondervraagden not done. Ook te snel of te heftig zoenen is tijdens een eerste date zeker niet aan te raden. Mannen vinden vaker dan vrouwen dat alles moet kunnen op een eerste date. Vrouwen geven vaker aan dan mannen dat te snel en te heftig zoenen, niet wenselijk is tijdens de eerste date. Het advies is dan ook om het vooral rustig aan te doen en mocht de eerste date goed zijn bevallen, dan is bij het afscheid de tedere zachte kus het meest favoriet. Volgt na een eerste date echter een uitgestoken hand, dan is het duidelijk dat er geen vervolg komt.

Een vieze adem is de nr 1. kusafknapper
Bijna de helft van de Nederlanders vindt een slechte adem de nummer 1 kusafknapper, direct gevolgd door vieze tanden en een slechte zoentechniek. Mannen vinden hierbij sigarettenadem een groter afknapper dan vrouwen. Vrouwen daarentegen knappen ook af op te natte zoenen.

De beste kussers komen uit Nederland
Volgens Nederlanders komen de beste kussers van eigen bodem. Een op de tien mannen en vrouwen kust daarna bij voorkeur met een Italiaan(se).  Als het gaat om de slechtste kussers dan zijn de Nederlanders minder eensgezind. Volgens de ondervraagde Nederlanders zijn Duitsers geen goede kussers. Ook vinden vooral mannen vaker dan vrouwen dat Belgen niet kunnen kussen. Opvallend is dat Frankrijk, de uitvinder van de French Kiss pas op plaats 6 staat van de landen waar de slechtste kussers wonen.

De meest kissable Bekende Nederlanders zijn Jan Smit en Chris Zegers
Jan Smit en Chris Zegers zijn op een gedeelde eerste plaats geëindigd als het gaat om de favoriete BN’er voor vrouwen om een keer mee te zoenen. In de top 5 worden verder ook Bas Muijs, Marco Borsato, Xander de Buisonje en Ruben Nicolai genoemd. Bij de mannen is Katja Schuurman favoriet als kuspartner, direct gevolgd door Chantal Janzen, Anouk, Jennifer Hoffman en Ilse de Lange

De minst kissable Bekende Nederlanders zijn Geert Wilders en Patty Brard
De meerderheid van de vrouwen willen absoluut niet zoenen met Geert Wilders. Daarna volgen Gordon, Paul de Leeuw, Emile Ratelband en Ron Brandsteder. Bij de mannen is Patty Brard het minst geliefd als kuspartner. Daarna volgen Rita Verdonk, Marijke Helwegen, Viola Holt en Jerney Kaagman.

Kusjesdag 2009
Datingsite Lexa.nl roept 29 augustus 2009 uit tot De Nationale Kusjesdag. Hoogtepunt van deze dag is de recordpoging voor de Grootste Kus van de Benelux. Tijdens het Bavaria Open Air Festival in Lieshout proberen duizenden mensen een nieuw record te vestigen door elkaar op hetzelfde tijdstip een kus te geven.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam