schaamte

Krijg weer zelfvertrouwen als new single

Een break-up betekent een dikke deuk in je zelfvertrouwen. Wanneer je even cru gezegd gedumpt bent, dan voel je je waardeloos en onaantrekkelijk en gaat je zelfvertrouwen in sneltreinvaart omlaag. Hoe word je na een breuk weer zelfverzekerd?

‘We’ bestaat niet meer

‘We’ bestaat ineens niet meer, het is alleen nog ‘ik’ en dat geeft een leeg gevoel. Vooral wanneer de ‘we’ voor je vriend nog wel bestaat, alleen jouw plaats in is genomen door een andere meid. Je moet leren leven met het feit dat je vriend nu je ex-vriend is en dat jullie zonder elkaar verder gaan. Het kan weken, maanden en zelfs jaren duren voordat je over het verlies heen bent en je je sterker gaat voelen.

Ga erop uit!

Laten we niet van de ergste situatie uit gaan en hopen dat je na een paar weken weer een beetje kunt relativeren. Je hebt je eigen leven dan weer een beetje opgepakt en probeert je in je eentje door het leven te sleuren. Het is namelijk erg belangrijk om niet bij de pakken neer te gaan zitten, maar jezelf te vermaken door te gaan shoppen, met vriendinnen af te spreken en vooral contacten aan te houden. Je hebt geen keus, je kunt moeilijk met hangende pootjes bij je vriend terugkomen, dus maak je sterk en laat in ieder geval geen andere relaties (in de vorm van vriendschappen) verbreken omdat je je zo rot voelt.

Sta open voor iets nieuws

Misschien moet je er niet aan denken om een nieuwe vriend te vinden, maar je moet je ook niet afsluiten voor het andere geslacht en alles gewoon zijn gang laten gaan. Je hoeft echt niet acuut weer te daten en er zal ook niemand zijn die je daartoe dwingt. Kijken en wat praten kan in ieder geval geen kwaad, ook niet om te testen hoe je nog ‘in de markt’ ligt. Als je een beetje voor andere mannen open gaat staan en je je prettiger gaat voelen als vrijgezel (en niet het ‘afdankertje’-gevoel hebt) dan zullen mannen je vast opmerken.

Ontspan

Ga dus het huis uit en stort je gewoon lekker in het sociale leven. Dit hoeft niet te betekenen dat je iedere avond gaat feesten, maar het kan ook sporten of lekker bijpraten met je vriendinnen betekenen. Dat het uit is tussen jou en je vriend valt (meestal) niet meer terug te draaien en met piekeren en het bedenken van lieve woorden schiet je niets op. Bovendien zal je potentiële nieuwe Mr Right niet zomaar aan je deur staan, dus moet je je zelf onder de mensen begeven.

Hoe lekkerder je je dan voelt en hoe ontspannender je overkomt, des te meer blikken zullen jouw kant op gaan. Voordat je het weet, merk je weer dat er nog meer leuke mannen in de wereld zijn en dat je ex echt niet de enige was die je aandacht kon en wilde schenken.

Bron: Toostylish

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.