gebroken hart

Krijg ik ooit nog een relatie?

Krijg ik ooit nog een relatie? Dat is een vraag die heel wat singles zichzelf met enige regelmaat stellen. Veertigers, vijftigers met drukke banen plus een co-ouderschap. Niet iedereen is een dolende dertiger met rammelende eierstokken zoals in het programma van Merlijn Weerdenburg. Menig single heeft al een lange relatie achter de rug, kinderen op de wereld gezet en een hoop voor de kiezen gehad.

Teleurstellingen

Behalve de nodige levenservaring hebben de meeste 40+ en 50+ singles niet (langer) het figuur van Doutzen en zijn de meeste mannen niet gezegend met de genen van Clooney. Geen wonder dat je na teleurstellingen en opgedane relatie wijsheden soms wat onzeker bent over een mogelijke toekomstige relatie en je afvraagt of dat voor jou nog wel is weggelegd.

Wil je graag opnieuw een vaste partner, voor een gezonde liefdevolle relatie maar merk je ook dat je jezelf niet helemaal openstelt om maar niet gekwetst te raken? Met deze 4 tips helpen we je op weg!

1 Relaties op alle leeftijden

Iedereen kan verliefd worden en hartstikke blij worden van een nieuwe liefde. Het maakt daarbij helemaal niet uit welke leeftijd je hebt en of je al een of meerdere relaties hebt gehad. Op ieder potje past écht een dekseltje. Geef de moed niet op!

2 Relatie belemmeringen

Misschien is het zo dat je jezelf in iets belemmert. Dat kan van alles zijn. Van te weinig zelfvertrouwen, te hoge eisen irreële verwachtingen, angst voor afhankelijkheid in de relatie of een tweeslachtig gevoel ten aanzien van de andere sekse. Om daar achter te komen is enig zelfonderzoek en een andere, nieuwe kijk op de liefde nodig. Ga daarom nog even niet daten en actief op zoek naar een relatie maar zoek het meer in vriendschappen.

3 Eigen ontwikkeling

Investeer de komende tijd in je eigen ontwikkeling. Kijk eens of er een training is die je daarbij kan helpen. Ook coaching-praktijken, speciaal voor singles, zouden je hierbij op weg kunnen helpen. Zoek eens een boek dat je aanspreekt en praat met vrienden. Zij zien het een en ander soms helderder dan jijzelf. Kom je er toch niet uit? Dan kan ook een psycholoog bijdragen aan een positievere kijk op jezelf en toekomstige relatie.

4 Verlangens

Verdring intussen je wensen en verlangens niet. Probeer te voelen wat je voelt en dit te accepteren als iets dat bij jou hoort. Ga pas daten als je voelt dat je er op een nieuwe manier echt klaar voor bent. Neem daarbij ook de tijd. Je hebt nog een heel leven voor je! Als je denkt dat seks een slechte raadgever is, stel dat dan even uit. Relaties die uit vriendschap ontstaan hebben een goed slagingskans!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.