gebroken hart
15 October 2016

Krijg ik ooit nog een relatie?

Krijg ik ooit nog een relatie? Dat is een vraag die heel wat singles zichzelf met enige regelmaat stellen. Veertigers, vijftigers met drukke banen plus een co-ouderschap. Niet iedereen is een dolende dertiger met rammelende eierstokken zoals in het programma van Merlijn Weerdenburg. Menig single heeft al een lange relatie achter de rug, kinderen op de wereld gezet en een hoop voor de kiezen gehad.

Teleurstellingen

Behalve de nodige levenservaring hebben de meeste 40+ en 50+ singles niet (langer) het figuur van Doutzen en zijn de meeste mannen niet gezegend met de genen van Clooney. Geen wonder dat je na teleurstellingen en opgedane relatie wijsheden soms wat onzeker bent over een mogelijke toekomstige relatie en je afvraagt of dat voor jou nog wel is weggelegd.

Wil je graag opnieuw een vaste partner, voor een gezonde liefdevolle relatie maar merk je ook dat je jezelf niet helemaal openstelt om maar niet gekwetst te raken? Met deze 4 tips helpen we je op weg!

1 Relaties op alle leeftijden

Iedereen kan verliefd worden en hartstikke blij worden van een nieuwe liefde. Het maakt daarbij helemaal niet uit welke leeftijd je hebt en of je al een of meerdere relaties hebt gehad. Op ieder potje past écht een dekseltje. Geef de moed niet op!

2 Relatie belemmeringen

Misschien is het zo dat je jezelf in iets belemmert. Dat kan van alles zijn. Van te weinig zelfvertrouwen, te hoge eisen irreële verwachtingen, angst voor afhankelijkheid in de relatie of een tweeslachtig gevoel ten aanzien van de andere sekse. Om daar achter te komen is enig zelfonderzoek en een andere, nieuwe kijk op de liefde nodig. Ga daarom nog even niet daten en actief op zoek naar een relatie maar zoek het meer in vriendschappen.

3 Eigen ontwikkeling

Investeer de komende tijd in je eigen ontwikkeling. Kijk eens of er een training is die je daarbij kan helpen. Ook coaching-praktijken, speciaal voor singles, zouden je hierbij op weg kunnen helpen. Zoek eens een boek dat je aanspreekt en praat met vrienden. Zij zien het een en ander soms helderder dan jijzelf. Kom je er toch niet uit? Dan kan ook een psycholoog bijdragen aan een positievere kijk op jezelf en toekomstige relatie.

4 Verlangens

Verdring intussen je wensen en verlangens niet. Probeer te voelen wat je voelt en dit te accepteren als iets dat bij jou hoort. Ga pas daten als je voelt dat je er op een nieuwe manier echt klaar voor bent. Neem daarbij ook de tijd. Je hebt nog een heel leven voor je! Als je denkt dat seks een slechte raadgever is, stel dat dan even uit. Relaties die uit vriendschap ontstaan hebben een goed slagingskans!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Single Nederland plant massaal eerste date op terras na heropening

Samen dingen ondernemen wordt straks, nu het ook weer mag, dé...

50+ single: de eerste echte date na de lockdown nu nog belangrijker

Hoe zou de single 50+ die date invullen (op gepaste afstand!)...

Wat 50+ singles het meest missen na een jaar pandemie

We houden ons netjes aan de regels en het ontmoeten van...

Is het lust of toch liefde?

Je hebt jezelf vast ook wel eens afgevraagd, wat voel ik...

Deze signalen vertellen je dat een nieuwe relatie in de problemen zit

Als je probeert te achterhalen of je bent waar je moet...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie