Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
PABLO PICASSO VROUWEN
26 januari 2017

Krabbé zoekt Picasso via zijn vrouwen

Pablo Picasso is een kunstenaar die bekend stond veel harten van vrouwen gebroken te hebben. Jeroen Krabbé was in de gelukkige positie een tv-serie over deze unieke kunstenaar te mogen maken. Picasso heeft een spoor van verdrietige vrouwen achter zich gelaten. Krabbé heeft richting gegeven aan zijn verhaal door op zoek te gaan naar al die vrouwen uit het leven van Picasso.

Krabbé vond Van Gogh

Jeroen Krabbe heeft het enthousiasme voor de Spaanse kubistische kunstenaar van zijn vader Maarten overgekregen. Deze was kunstenaar en kunstpedagoog. Pablo is 92 jaar geworden en heeft rond de 125.000 kunstwerken nagelaten. Wat kan Jeroen nog voor nieuws brengen over deze speciale persoon, zou je denken. Alles is al gezegd en geschreven. Het is Jeroen over Vincent van Gogh in de serie Krabbé Zoekt Van Gogh ook gelukt van Gogh te vinden, terwijl die geschiedenis ook behoorlijk uitgespit was. Bij Picasso is dat niet anders. De grootste angst van Jeroen Krabbé was dan ook wel dat het hem niet zou lukken een nieuwe richting te vinden in al de literatuur en die enorme nalatenschap.

Vrouwen uit leven van Picasso

Om een deel van Picasso’s werk te belichten, dat zou te behappen zijn, maar Jeroen bedacht om het verhaal over Picasso op te hangen aan alle vrouwen uit het leven van Picasso. Per vrouw veranderde hij namelijk van stijl. Er is een speurtocht begonnen langs de geliefden en maitresses als Fernande Olivier, Eva Gouwl, Jacqueline Roque, Olga Khoklova, Marie-Therese Walter en Francoise Gilot, de enige vrouw die hem dumpte.

Om krankzinnig van te worden

Jeroen wilde zoveel over Picasso te weten komen dat hij er bijna krankzinnig van werd. Steeds wanneer hij dacht een logica ontdekt te hebben, was hij weer weg en deed hij weer iets anders.  Daar kwam bij dat het karakter van Picasso niet bepaald makkelijk te noemen was. “Hoe kun je zo beroemd zijn, bijna een godheid zijn, maar tegelijk zo gemeen en kinderachtig?”, heeft Jeroen zich vaak afgevraagd. Hij vond het zo lastig dat hij deze mooie zoektocht met regelmaat heeft willen stoppen. Door het fenomenale werk van Pablo Picasso hield Jeroen stand.

Krabbé Zoekt Picasso, NPO2, vanavond, donderdag 20.30 uur   

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Ruim kwart van de Nederlanders ziet samenwonen als ultieme bevestiging van relatie

Wanneer weet je nu of het ‘aan’ is? Of hij of...

Single op Valentijnsdag: 14 x een alternatief

Hoewel de ene single er geen bal om geeft steekt het...

10 tips om je nieuwe liefde te ontmoeten

Het nieuwe jaar is van start, nieuwe ronde nieuwe kansen dus,...

Zo kan een medium je helpen met het vinden van de ‘ware’

Ben jij op zoek naar de juiste partner of zoek je...

Zo kom je de feestdagen door met een gebroken hart

Hartstikke gezellig hoor die feestdagen in het verschiet! Tenzij het net...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

advertentie