vrouwen aan de top

Koste wat het kost meer vrouwen

Internationale Vrouwendag  op 8 maart is niet ongehoord voorbij gegaan. In Spanje zijn er meer dan 4 miljoenen mensen de straat op gegaan om te staken en zich uit te spreken voor gelijkwaardigdheid van vrouwen en mannen op de werkvloer en in hun mogelijkheden zich te ontplooien. Ook het aanstellen van een nieuwe baas bij Schiphol heeft afgelopen week veel aandacht gekregen over de stelling dat dit een man moest zijn. Moeten er koste wat het kost meer vrouwen op hogere functies? 

Feminisme

In BN DeStem las ik een column Meer vrouwen, koste wat kost van Sandra Philippen, universitair docent aan Erasmus School of Economics. Feminsime is goed volgens haar maar de klank die het nu krijgt is een naargeestige. Natuurlijk is het goed dat er op de hogere functies meer vrouwen komen, maar dan moeten we wel blijven bedenken waarom we daar voorstander van zijn.

Koste wat het kost meer vrouwen

De goede invloed die vrouwen zouden hebben in een door mannen gedomineerde wereld, daar gaat het om.  Het gaat niet om het doorstoten naar de macht door vrouwen.  En dan ook nog koste wat het kost meer vrouwen op allerlei stoelen krijgen. Dan streven we met zijn allen ons doel voorbij, volgens Sandra. Natuurlijk is het niet verkeerd dat vrouwen meer lef tonen en soms ook een beetje bluffen over zaken die ze nog niet beheersen, maar vast wel in de vingers kunnen krijgen.

Mannen meer overtuigd van zichzelf

Vrouwen achten zich pas geschikt als ze bewezen hebben bepaalde kennis in huis te hebben. Mannen weten dat ze soms maar de halve kennis hebben, maar zijn overtuigd van zichzelf en zeggen dat ze zaken beheersen, zonder dit eerst aan te tonen. Maar moeten vrouwen dit ook perse zo gaan doen? Sandra vraagt zich ontsteld af of het vaak inderdaad niet handiger is eerst de juiste kennis te hebben voordat je ja zegt tegen een zware baan.

Vrouwengedrag succes verzekerd?

Vrouwen zijn meer alert op risico’s, maar dat is toch ook de reden dat er ook vrouwen in raden moeten, om soms meer na te denken over risico’s dan tot nu toe gedaan wordt. Vrouwen zijn nu eenmaal van het langer wikken en wegen voordat ze beslissen. Vrouwen twijfelen langer wanneer zich risico’s aanmelden en vrouwen hebben nu eenmaal meer oog voor relaties. Levert vrouwengedrag altijd succes? Nee natuurlijk niet. Door minder risico’s te durven nemen, en investeringen soms uitgesteld worden, wordt bepaald rendement wel eens niet gehaald.

Niet meer vrouwen dan mannen

Waar het omgaat in raden en besturen is het hebben van een goede mix. Een goede mix van mannen en vrouwen, die naar elkaar luisteren, respect hebben voor elkaars meningen en overwegingen. De diversiteit moet goed in de gaten gehouden worden. Meer vrouwen dan mannen, dan is de gelijkwaardigheid ook zoek.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.