Koppels vaker alcoholprobleem dan singles

Werknemers uit de middenklasse die ’s avonds ontspannen met een glas wijn hebben meer kans te veel te drinken dan arbeiders, dat blijkt uit Britse officiële cijfers. Ook getrouwde koppels lopen meer gezondheidsrisico’s omdat ze meer wijn drinken.

 

Thuis drinken
63 procent van mensen uit de middenklasse dronk de laatste week alcohol, die in vergelijking met 54 procent van de arbeiders. 67 procent van de getrouwde koppels dronk de afgelopen week, bij singles is dat slechts 58 procent. Een op de tien arbeiders geeft toe dat hij elke dag van de afgelopen week alcohol had geconsumeerd. Bij kantoorwerknemers is dat een op de zeven. Uit dit onderzoek leiden experts af dat alcoholproblemen niet enkel voorkomen bij alcoholici of jongeren. De hoeveelheid alcohol die thuis geconsumeerd wordt, is ontzettend gestegen, zo blijkt.

Wijn
Experts waarschuwen dat door de trend van grotere wijnglazen en dranken die steeds meer alcohol bevatten mensen uit de middenklasse onderschatten hoeveel ze drinken. De verkoop van wijn nam meer toe dan die van elk ander type alcohol de laatste twintig jaar. De cijfers tonen aan dat een kwart van de volwassen zijn gezondheid riskeert door de hoeveelheid geconsumeerde alcohol.

Gezondheid
Artsen waarschuwen dat te veel alcohol drinken in verband staat met hartziekten en verschillende soorten kanker.  Expert Chris Sorek: “Je hoeft niet verslaafd te  zijn aan alcohol om al je gezondheid op het spel te zetten. De stijging van het aantal alcoholgerelateerde sterfgevallen is schokkerend.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?