omgaan ex nieuwe partner

Koppels met gelijke karakters blijven langer bij elkaar

Ben je nog op zoek naar een partner voor een langdurige relatie? Let dan op jullie karaktereigenschappen. Want stellen die contrasterende persoonlijkheden hebben, gaan eerder uit elkaar dan koppels met vergelijkbare karakters.

Dit blijkt uit onderzoek van een datingwebsite, waarvoor duizend koppels zijn ondervraagd. Volgens de onderzoekers is het een fabel dat tegenpolen beter met elkaar zouden kunnen opschieten. Wel benadrukken zij dat personen met verschillende karakters zich in eerste instantie snel tot elkaar aangetrokken voelen, vanwege de intrigerende verschillen, zo meldt Daily Mail.

Toch is gelijkenis volgens hen juist de sleutel tot een langdurige relatie. Verschillende persoonlijkheden leiden volgens het onderzoek op de lange termijn eerder tot frustratie en vijandigheid. Ook voelen mensen zich eerder aangetrokken tot iemand uit dezelfde rang, met dezelfde wensen en verlangens.

Daarnaast beweert de studie dat introverte en extraverte personen totaal uiteenlopend sociaal gedrag vertonen. Zo begeven de extroverte respondenten zich het liefst in grote groepen, terwijl de introverte ondervraagden zich comfortabeler voelen in kleine groepen.

“Twee dominante personen bij elkaar kunnen misschien af en toe botsen, maar uiteindelijk zien ze elkaar als gelijken en dat maakt de relatie gezonder”, concluderen de onderzoekers.

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.