broodnodig

Koolhydraten ongezond en vet juist goed voor je

Wie de voedseltrends en gezondheidshypes een beetje volgt hoort al geruime tijd dat suiker een killer is voor je gezondheid. Daarnaast moet je minderen met koolhydraten én moeten oppassen volvette producten. Maar uit een grootschalige studie komen toch ietwat andere, opmerkelijke, resultaten.

Vet en suiker

Weinig vet eten was jarenlang het advies om gezond te blijven. De laatste tijd is niet vet, maar suiker het grote kwaad. Nu toont ook een grootschalige studie aan dat een vetarm dieet de kans op vroegtijdig overlijden vergroot.

Korter leven

In het gerenommeerde vakblad The Lancet is een onderzoek verschenen onder 135.000 volwassenen. Daaruit bleek dat de mensen die vet grotendeels uit hun eetpatroon schrapten veel korter leefden dan wie juist wel boter, kaas en vlees eet. Degenen die weinig vet aten vervingen vet vaak door koolhydraten. Daardoor zouden ze belangrijke voedingsstoffen missen.

Eetpatronen

Een dieet met veel koolhydraten behoort tot de meest ongezonde eetpatronen, aldus de onderzoekers. Wie veel geraffineerde suikers en bewerkte voedingsmiddelen eet, zou 28 procent meer kans hebben op een vroegtijdig overlijden. De bevindingen van het Canadese onderzoek dat is gebaseerd op studies uit 18 landen zijn sterk: een hoge inname van alle typen vetten vermindert de kans op een voortijdige dood met 23 procent.

Gezondheidsadvies

Onderzoeker dr Andrew Mente van de McMaster University zegt dat mensen idealiter 35 procent van hun calorieën uit vet halen. “Het zou beter zijn om het gezondheidsadvies over vetinname te versoepelen en juist koolhydraten af te raden.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.