Kom goed voor de dag op je eerste date na corona

De corona maatregelen worden beetje bij beetje versoepeld, steeds meer mensen zijn gevaccineerd en er wordt meer mogelijk door zelftesten. Kortom, we kunnen weer met een positievere blik naar de toekomst kijken. Sommige vrijgezelle mannen en vrouwen kunnen niet wachten om weer te gaan daten. Kan jij ook niet wachten? Misschien kun je wel wat tips gebruiken over hoe je dit aan gaat pakken na corona. Lees dus snel verder!

1. Zie er goed verzorgd uit

Een verzorgd uiterlijk is erg belangrijk wanneer je een goede indruk achter wilt laten bij je date. Zorg er daarom voor dat je op de dag van de date een lekkere douche neemt, mooie kleding uit de kast pakt, eventueel make-up aanbrengt en een heerlijk luchtje op doet. Afhankelijk van het weer en jouw stijl, kies je een outfit uit. Ga je voor een leuk jurkje? Of een spijkerbroek met blouse? Als je een blouse wil dragen, is het fijn om hieronder een shirt aan te doen. Kijk voor ondershirts wanneer je zelf geen geschikt shirt hebt.

2. Tijd voor een verrassing

Ben jij een echte gentleman of gentlewoman? Neem dan iets leuks of lekkers mee voor je date. Een bosje bloemen en bonbons zijn leuk, maar misschien iets te cliché. Je kan daarom ook kiezen voor iets origineels. Koop iets wat je date leuk vindt of ga zelf aan de slag om iets persoonlijks te maken. Als je je date al een beetje kent, is het waarschijnlijk een stuk makkelijker om een leuke verrassing uit te kiezen. Wanneer dit niet het geval is en de verrassing niet in de smaak valt, heb je in ieder geval wel je best gedaan en dat wordt vast gewaardeerd.

3. Rustige of actieve date

Bespreek van te voren wat je date leuk vindt om te doen. Als jullie gedeelde interesses hebben, gaat het uitkiezen van een activiteit sneller en makkelijker dan wanneer jullie interesses verder uiteen liggen. Kies dan voor iets dat meer algemeen is, zoals een film kijken of samen eten. Houd je de date bij jou of de ander thuis? Of ga je lekker op pad? Als je kiest voor iets actiefs, bijvoorbeeld in de natuur, houd dan rekening met de kleding die je aantrekt. Een strakke jurk en net pak zijn leuk in een restaurant, maar niet geschikt voor een lange wandeling. Dan zou je kunnen kiezen voor een comfortabele broek en een shirt. Gelukkig is er een groot aanbod van basic shirts. Erg handig als je anders rond zou moeten lopen in een lelijk oud shirt.

Veel plezier alvast op je date!

Tijmen

Schrijver op Singlessite.nl en Single2travel.nl | Reislustige levensgenieter | Maakt websites en schrijft graag

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis activiteiten singles
By Moniek ·
11 oktober 2021

Gratis activiteiten voor singles in vijf stappen

Uitgaan is leuk. Andere singles ontmoeten ook. Maar vrijwel iedere activiteit, feest of ander event voor singles kost geld. Wat als je nou tijdelijk (of permanent) wat krap bij kas zit?
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.