Kookkunsten en Karakter beginnen allebei met een k  of moet ik zeggen met een hoofdletter K. Het zijn  wel belangrijke zaken voor een vrouw om te weten wat voor vlees ze in de kuip heeft. Of ze steeds zelf na een dagje hard werken te keuken in moet of dat ze een keukenprins aan de haak heeft geslagen die haar op zijn tijd een lekkere maaltijd voorschotelt. Dat smaakt naar meer.

Daten, eten, weten

Het is weer gelukt, je hebt weer een date.  Maar te weten komen wat deze date of potentiële partner zoal bezighoudt, dat blijft lastig.Gesprekken komen soms wat langzaam op gang. Als je nu eens voorstelt dat hij voor jou gaat koken bij hem thuis. Hij voelt zich daar optimaal thuis, mag je hopen, zodat hij zich daar figuurlijk het meest bloot zal geven. Je ziet dan meteen zijn leefomgeving wat veel over hem zegt. Er is dan genoeg te zien om een vraag over te stellen. De methode die hij gebruikt en gerechten die hij op tafel zet, moeten echt iets verklappen over zijn karakter.

Uit de vrije hand

Een creatieve geest in de keuken, geeft vaak aan dat mannen in het dagelijkse leven het lak hebben aan regeltjes. Het bepalen van ingrediënten, kruiden en gaartijden zonder recept zorgt ervoor dat hij vaak terugvalt op eigen ervaringen en gevoelens. Regels zijn er om losgelaten te worden. Je partner kiest liever zelf en laat zijn creativiteit de vrije loop gaan.

Levensgenieter

Kiest je date voor een combinatie van vers en verpakt? Dan probeert hij zo veel mogelijk te genieten van het leven. Lekker eten is  heerlijk en noodzakelijk  maar er moet natuurlijk nog tijd overblijven voor ontspanning. Hij is niet voor één gat te vangen. Hij is van aanpakken van problemen en gaat opzoek naar oplossingen. Problemen aanpakken en oplossingen zoeken om twee doelen te bereiken, lukt hem dan ook uitstekend.

Veel maar niet te veel

Heeft jouw date een schaal vol met vlees om te grillen in de oven?  Dat duidt waarschijnlijk op een man die weet wat hij doet en wil. Bovendien wil dit soort man je gewoon doen genieten en toch ook wel een beetje indruk op je maken. En hoewel de grillmeester misschien stoer aan de buitenkant lijkt, schuilt er vanbinnen iemand die wel van complimentjes houdt.

Gillende keukenprins

Vind je het vervelend als het stil valt tijdens de eerste date? Hou je wel van wat geluid om je heen? Er bestaan keukenprinsen die niet stil te krijgen zijn. Bram Graafland ís de gillende keukenprins. Hij is als enige op de wereld in het bezit van een Keukenorgeldrumgestel waarop je kunt koken, orgel spelen en drummen tegelijk! Eitje dus… In zijn voorstelling komen theater, circus en concert samen bij het maken van een, jawel één, pannenkoek. Rondvliegende ingrediënten, verse, beukende muziek en een vlijmscherp koksmes. Lukt het om de pannenkoek te maken?  Zo ziet dat er ongeveer uit op film. Ga op zoek naar je eigen keukenprins, die speciaal voor jou een pannenkoekje wil bakken.