hekel aan seks
6 April 2015

Knuffelen na de seks is belangrijk

Zit je in een prille relatie en hoop je dat jullie voor altijd bij elkaar zullen blijven? Dan is wat je doet na een vrijpartij van grote invloed op het succes van jullie samenzijn.

Althans, dat beweren Canadese onderzoekers.  Uit een studie die gepubliceerd werd in het blad ‘Archives of Sexual Behavior’ werkte op basis van een online enquête bij 335 individuen en een rondvraag van 21 bij 101 stellen. Voor het eerste deel van het onderzoek moesten de deelnemers zeggen wat ze deden gedurende 15 minuten na het vrijen. In de tweede studie moesten de proefkonijnen langer dan gemiddeld knuffelen nadat ze seks hadden.

Seksleven

Onderzoekster Amy Muise aan de universiteit van Toronto ontdekte zo dat wie langer in elkaars gezelschap blijft na het vrijen tevredener is over hun seksleven en hun relatie met hun partner. Het knuffelen na de seks duurde langer bij koppels die erg tevreden waren over hun seksleven en relaties drie maanden na het onderzoek. Ook vormen van affectie als kussen, knuffelen en lieve woordjes scheppen een band tussen partners en verhogen de seksuele tevredenheid. De frequentie van de vrijpartijen had hier geen invloed op.

Belang van knuffelen

Een verrassend resultaat was het grotere belang van knuffelen na het vrijen voor stellen met kinderen. Ouders hebben het vaak te druk voor seks en romantiek. Daarom heeft de tijd die ze aan knuffelen spenderen een grotere impact op hun relatie dan bij niet-ouders.

Affectie

Muise legt het belang van affectie na de daad uit: “Wanneer mensen aan seks denken, focussen ze zich op geslachtsgemeenschap of een orgasme. Dit onderzoek suggereert dat andere aspecten even belangrijk zijn. Het is mogelijk dat koppels die het moeilijk hebben hun relatie kunnen verbeteren door hier extra aandacht aan te besteden.”

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Nooit moet anale seks als een verplichting voelen

Bij het lezen van het volgend artikel, kwam de volgende gedachte...

Boost voor je relatie: maand dagelijks seks

Noem eens 5 redenen om elke dag seks te hebben met...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

6 manieren om je seksleven te stimuleren

Jouw seksleven een boost geven? Zo doe je dat Wil je...

Kwart van de vrouwen geniet zelden van seks

Bijna een kwart (23%) van de vrouwen geniet zelden van seks...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie