hekel aan seks

Knuffelen na de seks is belangrijk

Zit je in een prille relatie en hoop je dat jullie voor altijd bij elkaar zullen blijven? Dan is wat je doet na een vrijpartij van grote invloed op het succes van jullie samenzijn.

Althans, dat beweren Canadese onderzoekers.  Uit een studie die gepubliceerd werd in het blad ‘Archives of Sexual Behavior’ werkte op basis van een online enquête bij 335 individuen en een rondvraag van 21 bij 101 stellen. Voor het eerste deel van het onderzoek moesten de deelnemers zeggen wat ze deden gedurende 15 minuten na het vrijen. In de tweede studie moesten de proefkonijnen langer dan gemiddeld knuffelen nadat ze seks hadden.

Seksleven

Onderzoekster Amy Muise aan de universiteit van Toronto ontdekte zo dat wie langer in elkaars gezelschap blijft na het vrijen tevredener is over hun seksleven en hun relatie met hun partner. Het knuffelen na de seks duurde langer bij koppels die erg tevreden waren over hun seksleven en relaties drie maanden na het onderzoek. Ook vormen van affectie als kussen, knuffelen en lieve woordjes scheppen een band tussen partners en verhogen de seksuele tevredenheid. De frequentie van de vrijpartijen had hier geen invloed op.

Belang van knuffelen

Een verrassend resultaat was het grotere belang van knuffelen na het vrijen voor stellen met kinderen. Ouders hebben het vaak te druk voor seks en romantiek. Daarom heeft de tijd die ze aan knuffelen spenderen een grotere impact op hun relatie dan bij niet-ouders.

Affectie

Muise legt het belang van affectie na de daad uit: “Wanneer mensen aan seks denken, focussen ze zich op geslachtsgemeenschap of een orgasme. Dit onderzoek suggereert dat andere aspecten even belangrijk zijn. Het is mogelijk dat koppels die het moeilijk hebben hun relatie kunnen verbeteren door hier extra aandacht aan te besteden.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.