Knappe vrouw maakt mannen dommer

Met een knappe vrouw in de nabijheid kan een man plots niet goed meer nadenken. Een Nederlandse onderzoeker ontdekte dat hij dan zo druk bezig is om haar te imponeren, dat zijn andere hersenfuncties het even laten afweten.

Taakjes
De Nederlandse sociale psycholoog Johan Karremans liet mannelijke en vrouwelijke studenten gesprekjes voeren, waarna ze een bepaalde taak moesten uitvoeren. Mannen bleken het veel slechter te doen als ze daarvoor met een vrouw hadden gepraat die ze mooi vonden. Na een gesprekje met een man ging het beter. Het maakte niet uit of ze al een vaste relatie hadden.

Slechte schoolresultaten
Volgens de onderzoeker verklaart dit waarom jongens slechter scoren in het hoger onderwijs dan meisjes. Voorheen dachten wetenschappers dat dit vooral kwam door een gebrek aan inzet en discipline.  (bron: hln.be)

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten