Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
aantrekkelijk
8 mei 2018

Knappe ouders krijgen eerder een dochter

Ben je een aantrekkelijk, appetijtelijk exemplaar en is degene met wie je uiteindelijk een relatie krijgt ook knapperd? Dan is de kans groot dat jullie samen een dochter krijgen.  Dat is de conclusie van een studie die duizenden mensen jarenlang volgde. De wetenschappers vermoeden dat ons lichaam beseft dat aantrekkelijkheid een grotere troef is voor vrouwen.

Extra troef

Als je eerste kind een meisje is, heb je voor altijd een extra troef om uit te spelen tegenover je vrienden. Volgens een studie van de psycholoog Satoshi Kanazawa, die gepubliceerd werd in de Journal of Theoretical Biology, zouden knappe ouders meer kans hebben om bij hun eerste zwangerschap een dochter te krijgen. Concreet kregen 56% van zijn ‘knappe’ onderzoeksobjecten een meisje. Bij de ‘gemiddelde knappe’ en ‘niet zo aantrekkelijke’ was dat gemiddeld 48%. Maar er valt wel iets te zeggen over de manier waarop de studie is verlopen.

Groep was bovengemiddeld knap

De psycholoog gebruikte de gegevens van ongeveer 20.000 mensen die sinds hun geboorte opgevolgd worden. Zijn onderzoeksteam quoteerde tussendoor alle testpersonen op hun schoonheid. Iedereen kreeg een score tussen 0 en 5. Het gemiddelde lag boven de 3. Uiteindelijk ging de wetenschapper van de London School of Economics na of ze een kind hadden gekregen en welk geslacht dat dan had.

Voortplantingssysteem

Kanazawa denkt in de resultaten een bewijs te kunnen zien dat ons voortplantingssysteem op de een of andere manier het geslacht van het kind beïnvloedt. Hij gaat ervan uit dat in onze huidige samenleving het uiterlijk bij vrouwen de kans op een partner meer bepaalt dan bij mannen. Daarom concludeert hij dat het voor onze voortplanting van belang is om knappe ouders een dochter te geven. Of het ook echt klopt, valt af te wachten, maar mensen met een klein meisje in hun buggy zullen hem alvast gelijk geven.

Bron: Metro

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Gezinsvakantie met kinderen

gerelateerde artikelen

Thuis swipen op de bank of er op uit om een leuke partner te vinden?

Naar een leuke singlesfeest, evenement, speeddate of borrel waar je nieuwe...

Dit is je ideale partner!

Herken jij de ideale partner als hij voor je staat? De...

In deze 6 Amsterdamse clubs ontmoet je de knapste single mannen

Als je single bent kun je maar beter naar één van...

Dit kun je leren over liefde en relaties

Happy met je single bestaan? Mooi! Maar als je minder gelukkig...

Kieskeurig bij partnerkeuze

Vrouwen op datingsites zijn behoorlijk kritisch, vinden veel van de mannen....

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie

Koningaap - Familiereizen