aantrekkelijk

Knappe ouders krijgen eerder een dochter

Ben je een aantrekkelijk, appetijtelijk exemplaar en is degene met wie je uiteindelijk een relatie krijgt ook knapperd? Dan is de kans groot dat jullie samen een dochter krijgen.  Dat is de conclusie van een studie die duizenden mensen jarenlang volgde. De wetenschappers vermoeden dat ons lichaam beseft dat aantrekkelijkheid een grotere troef is voor vrouwen.

Extra troef

Als je eerste kind een meisje is, heb je voor altijd een extra troef om uit te spelen tegenover je vrienden. Volgens een studie van de psycholoog Satoshi Kanazawa, die gepubliceerd werd in de Journal of Theoretical Biology, zouden knappe ouders meer kans hebben om bij hun eerste zwangerschap een dochter te krijgen. Concreet kregen 56% van zijn ‘knappe’ onderzoeksobjecten een meisje. Bij de ‘gemiddelde knappe’ en ‘niet zo aantrekkelijke’ was dat gemiddeld 48%. Maar er valt wel iets te zeggen over de manier waarop de studie is verlopen.

Groep was bovengemiddeld knap

De psycholoog gebruikte de gegevens van ongeveer 20.000 mensen die sinds hun geboorte opgevolgd worden. Zijn onderzoeksteam quoteerde tussendoor alle testpersonen op hun schoonheid. Iedereen kreeg een score tussen 0 en 5. Het gemiddelde lag boven de 3. Uiteindelijk ging de wetenschapper van de London School of Economics na of ze een kind hadden gekregen en welk geslacht dat dan had.

Voortplantingssysteem

Kanazawa denkt in de resultaten een bewijs te kunnen zien dat ons voortplantingssysteem op de een of andere manier het geslacht van het kind beïnvloedt. Hij gaat ervan uit dat in onze huidige samenleving het uiterlijk bij vrouwen de kans op een partner meer bepaalt dan bij mannen. Daarom concludeert hij dat het voor onze voortplanting van belang is om knappe ouders een dochter te geven. Of het ook echt klopt, valt af te wachten, maar mensen met een klein meisje in hun buggy zullen hem alvast gelijk geven.

Bron: Metro

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.