PME-legend 3

Knappe mannen hebben het maar moeilijk

Verheug jij je enorm op je date met dat good looking exemplaar dat wel wat weg heeft van George Clooney of Brad Pitt? Logisch, want knappe mannen hebben de halve wereld. Althans dat zou je denken..

Mooie mannen

Of we nu tieners of volwassen vrouwen zijn, knappe mannen, daar krijgen we knikkende knieën van. Wie smolt er niet weg bij het kuiltje in de kin van John Travolta long, long time ago, of droomde van het buitengewoon ongeloofwaardige scenario dat mister George Clooney himself je een kopje ‘what else’ aanbood op een Italiaans terras aan het Como meer. Dat, hoe toevallig, vlak bij zijn huis is, met alle fantasieën van dien..  Anyway, ook in real life lopen er natuurlijk hele aantrekkelijke single exemplaren rond die net wat beter bedeeld zijn door moeder natuur. En daar worden de meeste vrouwen heel erg blij van.

Knappe tafel

Dat je van een knappe tafel niet kunt eten, dat werd ons vroeger door onze moeders met de paplepel ingegoten. Een hele aantrekkelijke, mooie man, die heb je nooit alleen (zeggen ze..) dus je kon beter een iets minder knap exemplaar kiezen om je droomleven mee te delen. Maar… een beetje jaloers waren we natuurlijk wel als onze vriendinnen (uiteraard ook bloedmooi) met zo’n knapperd aan kwam zetten. Die knappe man bezat de halve wereld. Een mooie vriendin én vaak ook nog eens een goede baan.

Good looks zijn moeilijk

Maar nu blijkt dat knappe mannen het helemaal niet zo makkelijk hebben als we altijd hebben gedacht. Uit een studie van de Universiteit van Maryland blijkt dat knappe mannen het veel moeilijker hebben om een baan te vinden, voornamelijk in een nogal competitieve omgeving. We kunnen het ons amper voorstellen, maar het schijnt toch echt zo te zijn.

Knap zijn helpt niet

De resultaten van het onderzoek zijn eerder verassend, omdat er hiervoor altijd vanuit werd gegaan dat wie mooi is net sneller werk vindt. Mannen (en ook vrouwen) met goede looks zouden meer kans hebben om uitgenodigd te worden op een gesprek, simpelweg omdat werknemers het aangenamer zouden vinden om met hen samen te werken. Dat spreekt dit onderzoek nu faliekant tegen.

Bedreigend

HR Medewerkers zouden zich net vaak bedreigd voelen door knappe mannen, waardoor ze hen minder snel de baan zouden geven. Zeker in competitieve omgevingen, zoals in de sales sector. Hoewel het onderzoek specifiek op mannen gericht was, zou het ons verbazen als dit niet ook zou gelden voor vrouwen. Dus dames, misschien was het advies van ‘moeder’ zo gek nog niet 😉

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

koffiehoek
By Margret ·
18 oktober 2021

Gratis dating in de koffiehoek

Per dag brengen veel werknemers een kwartier door in de koffiehoek van het bedrijf. Koffie leidt tot inspiratie, maar als je het handig aanpakt kan het een vorm zijn van gratis dating.
5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.