PME-legend 3

Knappe mannen hebben het maar moeilijk

Verheug jij je enorm op je date met dat good looking exemplaar dat wel wat weg heeft van George Clooney of Brad Pitt? Logisch, want knappe mannen hebben de halve wereld. Althans dat zou je denken..

Mooie mannen

Of we nu tieners of volwassen vrouwen zijn, knappe mannen, daar krijgen we knikkende knieën van. Wie smolt er niet weg bij het kuiltje in de kin van John Travolta long, long time ago, of droomde van het buitengewoon ongeloofwaardige scenario dat mister George Clooney himself je een kopje ‘what else’ aanbood op een Italiaans terras aan het Como meer. Dat, hoe toevallig, vlak bij zijn huis is, met alle fantasieën van dien..  Anyway, ook in real life lopen er natuurlijk hele aantrekkelijke single exemplaren rond die net wat beter bedeeld zijn door moeder natuur. En daar worden de meeste vrouwen heel erg blij van.

Knappe tafel

Dat je van een knappe tafel niet kunt eten, dat werd ons vroeger door onze moeders met de paplepel ingegoten. Een hele aantrekkelijke, mooie man, die heb je nooit alleen (zeggen ze..) dus je kon beter een iets minder knap exemplaar kiezen om je droomleven mee te delen. Maar… een beetje jaloers waren we natuurlijk wel als onze vriendinnen (uiteraard ook bloedmooi) met zo’n knapperd aan kwam zetten. Die knappe man bezat de halve wereld. Een mooie vriendin én vaak ook nog eens een goede baan.

Good looks zijn moeilijk

Maar nu blijkt dat knappe mannen het helemaal niet zo makkelijk hebben als we altijd hebben gedacht. Uit een studie van de Universiteit van Maryland blijkt dat knappe mannen het veel moeilijker hebben om een baan te vinden, voornamelijk in een nogal competitieve omgeving. We kunnen het ons amper voorstellen, maar het schijnt toch echt zo te zijn.

Knap zijn helpt niet

De resultaten van het onderzoek zijn eerder verassend, omdat er hiervoor altijd vanuit werd gegaan dat wie mooi is net sneller werk vindt. Mannen (en ook vrouwen) met goede looks zouden meer kans hebben om uitgenodigd te worden op een gesprek, simpelweg omdat werknemers het aangenamer zouden vinden om met hen samen te werken. Dat spreekt dit onderzoek nu faliekant tegen.

Bedreigend

HR Medewerkers zouden zich net vaak bedreigd voelen door knappe mannen, waardoor ze hen minder snel de baan zouden geven. Zeker in competitieve omgevingen, zoals in de sales sector. Hoewel het onderzoek specifiek op mannen gericht was, zou het ons verbazen als dit niet ook zou gelden voor vrouwen. Dus dames, misschien was het advies van ‘moeder’ zo gek nog niet 😉

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam