Je hebt een eerste afspraak, een belangrijk interview, of er is een andere reden waarvoor je zelfverzekerd voor de dag wilt komen. Wat doe je dan aan? Maar nog belangrijker welke kleur ga je kiezen? Uit een Engels onderzoek is naar voren gekomen dat we de impact van kleur niet moeten onderschatten. Sterker nog, zij raden aan het tot prioriteit te maken tijdens het kleden.

Geef kleur aan je date

Draaien alle hoofden als je de bar instapt? Krijg je vaker dan normaal een goedkeurende knipoog in de supermarkt? Nemen ze je op ook je werk serieus? Dan lijkt het erop dat jij de gouden formule te pakken hebt, verander daar dan vooral niets aan. Maar geldt dat niet voor jou? Dan volgen hier enkele tips voor jou.

Niet zo slim

Heb je zin om je roze bloes aan te trekken, gewoon omdat het kan? Dat is niet altijd een goed idee. Roze wordt vaak gezien als frivool en totaal ongeschikt voor sociale gelegenheden. Roze is ook onhandig als je intelligent wilt overkomen. Deze kleur wordt namelijk geassocieerd met ‘niet zo slim’.

Serieus en betrouwbaar

Je wilt zelfverzekerd en betrouwbaar overkomen, dan moet je voor zwart kiezen. Lagerfeld wist het al en jij waarschijnlijk ook. Zwart wordt vaak in één adem genoemd met de woorden serieus en betrouwbaar, wat geen verkeerde eigenschappen zijn om te bezitten. Naast zwart is rood als kleur de dankbare tweede als het gaat om zelfverzekerde modekleuren. Dit geldt overigens alleen voor vrouwen, die deze kleur zien als de meest sexy kleur.  Is er geen zwart voor handen, dan kiezen mannen vaak voor blauw, donkerblauw wel te verstaan.

Voorkom arrogantie

De kleur rood kwam net al voorbij voor zelfverzekerdheid. Je moet met rood echter uitkijken om niet arrogant over te komen. Het zit namelijk zo met rood. Rood wordt gewaardeerd als zijnde een zelfverzekerde kleur voor vrouwen, zij voelen zich er sexy in, maar diezelfde kleur rood wordt ook gezien als arrogant en vooral niet intelligent. Dat willen vrouwen natuurlijk niet.

Om daarnaast de arrogantie in de hand te houden moet je ook voorzichtig zijn met de kleuren oranje en geel. Wil je absoluut niet arrogant overkomen, dan zit je met wit helemaal goed.

Op een eerste date

Waar het vandaan komt, blijft gissen. Maar duidelijk is dat je op je eerste afspraak of bij je eerste date geen oranje of bruin moet dragen. Ook al zijn het retro kleuren, die helemaal passen in de vintage tijdperk dat lijkt te herleven in het interieur, zijn deze kleuren voor kleding het minst favoriet.

Wil je nog wat meer kledingtips voor een eerste date, dan kunnen vooral mannen, hier wel wat aan hebben. Naast kleur zijn er natuurlijk nog andere facetten die ook meespelen.