Wanneer je al heel wat dates achter de rug hebt, heb je op alle fronten vast al enige ervaring opgebouwd. Ben je echter al een hele tijd aan het daten en het wil eigenlijk ook niet zo lukken, dan doe je mogelijk toch iets niet helemaal goed. Ben je bijvoorbeeld kritisch genoeg over je kleding keus?

Kledingkeuze voor een date

Je eerst indruk kun je maar één keer maken. Een verzorgd uiterlijk, een fris geurtje, een  goed kapsel. Het werkt allemaal mee. En wat denk je van je kledingkeuze. Wat doe je aan op een eerste date?  Natuurlijk moet je iets uitkiezen waar jij je prettig in voelt. Je op je gemak voelen is wel de sleutel tot succes.  Maar zorg ervoor dat je niet doorslaat in gemak en gemakzucht. Te comfortabel uiterlijk doet vrouwen afknappen.

Af te raden kledingstukken

Er zijn een aantal kledingstukken die door vrouwen bijna unaniem verafschuwd worden. Dus wil je een positieve indruk achterlaten op je nieuwe date, dan zijn er een aantal kledingstukken die absoluut af te raden zijn.

1. Glimmende shirts (doet denken aan cokedealers)

2. Birkenstocks of andere soorten sandalen of open schoenen (slonzige mannen)

3. Diepe V-halzen (te ijdele mannen)

4. Shirts met zogenaamd grappige teksten (mannen die zelf geen humor hebben)

5. Koltruien (balletdansers)

6. Hemden waar je mannnentepels doorheen ziet (overdreven sportschooljongens)

7. Hawai-shirts (losers)

8. Zonnebril op de achterkant van hun hoofd (nog nooit iemand van zien opknappen)

9. Camouflage-dessins (foute mannen en criminelen)

10.Trainingspakken (deze spreekt hopelijk voor zich)

Vraag hulp

Ben je zelf niet zo bedreven in het uitkiezen van je kleding voor een afspraak? Vraag dan hulp. Je hebt vast een vriend in je vriendenclub, waarvan jij vindt dat deze er altijd goed uitziet. Je kunt vragen of hij een keer met jou door je kledingkast loopt en jou daarbij serieus advies geeft, wat wel kan en wat echt niet (meer) kan. Je mag hem ook best vragen een keer met jou de stad in te gaan om je garderobe weer eens een update te geven.

Denk je dat een vrouw jou een beter advies kan geven, vraag dan een zus of een goede vriendin mee. Vrouwen vinden het vaak heerlijk om te shoppen. Je kunt ook een goede kledingwinkel binnen stappen, waar jij je prettig voelt en je laten adviseren door een vriendelijke medewerker. Deze mensen vinden het prettig iemand mooi aan te kleden. Aan het einde van de middag is iedereen blij. Zij met een goede klant, jij met mooie kleding en jij toekomstige date met jouw kledingkeuze.