feestkleding

Kleding voor werk anders dan voor feest

Ben je tussen de 20 en de 30 dan hoef je niet lang na te denken over wat je kan dragen naar je werk of naar een uitje. Heel veel kan, afhankelijk natuurlijk van je lijn, maar dat is leeftijd onafhankelijk. Ook voor maatje meer zijn goede kleren te koop, met iets meer zorg te kiezen. De 50 gepasseerd dan doe je er goed aan, altijd enige bedachtzaamheid in acht te nemen. Iets wat je draagt op een feest hoort niet perse op kantoor thuis.

Kleding voor werk anders dan voor feest

Elke gelegenheid vraagt om een ander kleding. Een jurk voor een feest kun je niet zomaar aantrekken naar je werk. Het hangt er natuurlijk ook van af wat voor werk je doet, maar laten we als voorbeeld nemen dat je op kantoor werkt. Daar kunnen we ons allemaal wel iets bij voorstellen. Er goed uit zien in wat je draagt op je werk is prettig. Het heeft ook weinig te maken met geld, wel met smaak en gezond verstand.

Wat past bij jou als 50plus?

Ben je vrouw en de 50 gepasseerd echter en heb je op zich nog best een perfect figuur en een jonge uitstraling, dan moet je alert zijn zodra de eerste rimpels gaan verschijnen. Het betekent zeker niet dat je saaie kleding moet gaan dragen maar wel dat je beter moet gaan nadenken wat er bij je past. Qua maat, zoals eerder genoemd, maar nog meer bij je leeftijd en je positie. Enige tips kunnen je hierbij van dienst zijn.

Tips voor je garderobe

1. Kleed je naar de baan die je wilt

Je kleden naar de baan die je al hebt, daar bereik je weinig mee. Kijk hoe anderen eruit zien in de functie die jij voor ogen hebt. Welke kleuren, hoe de schoenen eruit zien, welke tassen erbij horen. Je mag best je eigen stijl handhaven, maar je moet niet te veel uit de toon vallen.

2. Klassiek en behoudend

Avantgardistische mode lijkt leuk, maar is soms te veel. Iets meer behoudend en klassiek in je kleding keuze is daarom een aanrader. In creatieve beroepen mag het juist wat hipper.

3. Geen sport en strand associaties

Werk je in sportschool of op het strand dan ontkom je er niet aan, maar anders moet je al de attributen die met strand of sport van doen hebben mijden op kantoor.

4. Geen blote benen

Op kantoor zijn blote benen uit den boze. Huidkleurige panty’s zijn vele malen beter dan blote benen. En al helemaal wanneer je reeds de 40 gepasseerd bent. Je huis is nu eenmaal minder strak en er zijn meer adertjes en vlekjes zichtbaar. Ook open sandaaltjes kun je beter laten staan. Er zijn maar weinig hielen en tenen die mooi zijn.

5. Schoon en fris

Over schoon en fris zou eigenlijk niets gezegd hoeven worden, dat geldt voor alle leeftijden. Fris gewassen trek je in de ochtend schoon gewassen frisse kleding aan. Haren, tanden en handen zijn vanzelf sprekend goed verzorgd. In de overgang is het fris blijven soms een lastiger verhaal. Neem vochtige doekjes mee om je even op te frissen. Een complete set kleding als reserve is ook een goed idee.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.