Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
feestkleding
8 februari 2018

Kleding voor werk anders dan voor feest

Ben je tussen de 20 en de 30 dan hoef je niet lang na te denken over wat je kan dragen naar je werk of naar een uitje. Heel veel kan, afhankelijk natuurlijk van je lijn, maar dat is leeftijd onafhankelijk. Ook voor maatje meer zijn goede kleren te koop, met iets meer zorg te kiezen. De 50 gepasseerd dan doe je er goed aan, altijd enige bedachtzaamheid in acht te nemen. Iets wat je draagt op een feest hoort niet perse op kantoor thuis.

Kleding voor werk anders dan voor feest

Elke gelegenheid vraagt om een ander kleding. Een jurk voor een feest kun je niet zomaar aantrekken naar je werk. Het hangt er natuurlijk ook van af wat voor werk je doet, maar laten we als voorbeeld nemen dat je op kantoor werkt. Daar kunnen we ons allemaal wel iets bij voorstellen. Er goed uit zien in wat je draagt op je werk is prettig. Het heeft ook weinig te maken met geld, wel met smaak en gezond verstand.

Wat past bij jou als 50plus?

Ben je vrouw en de 50 gepasseerd echter en heb je op zich nog best een perfect figuur en een jonge uitstraling, dan moet je alert zijn zodra de eerste rimpels gaan verschijnen. Het betekent zeker niet dat je saaie kleding moet gaan dragen maar wel dat je beter moet gaan nadenken wat er bij je past. Qua maat, zoals eerder genoemd, maar nog meer bij je leeftijd en je positie. Enige tips kunnen je hierbij van dienst zijn.

Tips voor je garderobe

1. Kleed je naar de baan die je wilt

Je kleden naar de baan die je al hebt, daar bereik je weinig mee. Kijk hoe anderen eruit zien in de functie die jij voor ogen hebt. Welke kleuren, hoe de schoenen eruit zien, welke tassen erbij horen. Je mag best je eigen stijl handhaven, maar je moet niet te veel uit de toon vallen.

2. Klassiek en behoudend

Avantgardistische mode lijkt leuk, maar is soms te veel. Iets meer behoudend en klassiek in je kleding keuze is daarom een aanrader. In creatieve beroepen mag het juist wat hipper.

3. Geen sport en strand associaties

Werk je in sportschool of op het strand dan ontkom je er niet aan, maar anders moet je al de attributen die met strand of sport van doen hebben mijden op kantoor.

4. Geen blote benen

Op kantoor zijn blote benen uit den boze. Huidkleurige panty’s zijn vele malen beter dan blote benen. En al helemaal wanneer je reeds de 40 gepasseerd bent. Je huis is nu eenmaal minder strak en er zijn meer adertjes en vlekjes zichtbaar. Ook open sandaaltjes kun je beter laten staan. Er zijn maar weinig hielen en tenen die mooi zijn.

5. Schoon en fris

Over schoon en fris zou eigenlijk niets gezegd hoeven worden, dat geldt voor alle leeftijden. Fris gewassen trek je in de ochtend schoon gewassen frisse kleding aan. Haren, tanden en handen zijn vanzelf sprekend goed verzorgd. In de overgang is het fris blijven soms een lastiger verhaal. Neem vochtige doekjes mee om je even op te frissen. Een complete set kleding als reserve is ook een goed idee.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Bied gratis mee & WIN!

gerelateerde artikelen

5 tips om goed voorbereid op date te gaan

Op date gaan is altijd weer spannend. Of het nu je...

Wie de juiste schoen past..

Je bent er helemaal klaar voor, je gaat uit vanavond! Maar...

Helft Nederlanders niet happy met online winkelen

De helft van de Nederlanders klaagt namelijk na een online winkelervaring....

Duurzamer shoppen: zes tips

Duurzaam winkelen is niet zo moeilijk (of duur) als je misschien...

Tips voor de perfecte outfit voor een succesvolle date!

De eerste indruk telt. Deze is het allerbelangrijkste en maakt of...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie