Daar zit je dan, zaterdagavond en alleen op de bank. Geamputeerd van je bloedjes van kinderen en met een lang en vooral leeg weekend voor de boeg. Dit is het harde gevolg van de afspraken in een scheidingsconvenant met je eigen handtekening eronder. Realiteit, je kinderen keer op keer uitzwaaien, kilo’s kusjes geven en heel veel dikke knuffels. Ze moeten immers een overdosis liefde meekrijgen voor die één of meerdere moederloze dagen.

We moeten er allemaal doorheen

De eerste periode zonder kinderen wentel je jezelf waarschijnlijk in zelfmedelijden, snikkend boven foto’s van je kroost, met een bak ijs onder een deken voor de tv. Je kookt tegen beter weten in hun lievelingskostje en je loopt 100 keer hun kamer in en uit en ruikt altijd even aan hun knuffel en pyjama. Helaas, we moeten er allemaal doorheen.

Ruimte voor jezelf

Maar er is troost, er komt een dag dat dit gevoel van heimwee minder is geworden en dat er opeens ruimte is voor jezelf. Je ziet de zon weer schijnen, verft dat ene saaie muurtje in je lievelingskleur en gaat eens lekker de markt op. Je betrapt jezelf op de gedachten dat het eigenlijk wel lekker is een keer zonder die buggy. Je zit goed in je vel en dat straal je uit. Opeens zie je na jaren weer mannen naar je kijken. Misschien keken ze daarvoor ook wel maar je had oogkleppen op waar een paard jaloers op zou zijn.

Leuke vrijgezelle collega

Dit alles brengt je bij de gedachten misschien weer langzaam open te staan voor mannelijke aandacht, de lente die zich ontspruit draagt hier goed in bij. Maar hoe? Voordat je het weet zit je aan een tafel van vier in een iets te duur restaurant met een goed bedoelde blind date. De man van je vriendin had nog wel een leuke vrijgezelle collega. Maar bij deze match vraag jij je toch wel af hoe goed ze jou kent.

Niemand zit te wachten op vrouw met kinderen

De stand van een half jaartje daten is vaak teleurstellend, niet alle mannen die zo leuk leken tijdens de eerste twee dates bleken blijvertjes. Als single moeder ben je kritischer dan ooit voor je nieuwe liefde. Het gaat namelijk niet meer alleen om jou, maar jouw prins op het witte paard moet het ook leuk doen in de speeltuin, het golfslagbad en bij de nieuwe Disney met popcorn in de bioscoop. Dit vereist een andere tactiek. Je tast de potentiële lovers in spe af op hun vaderlijke capaciteiten. Deze zijn uiteraard niet direct aan de orde zolang je met z’n tweetjes de relatie aan het aftasten bent, pas op termijn als de kinderen in beeld komen zijn dit belangrijke skills. Het aanbod van Mister Right is echter minimaal op verjaardagen, discotheken en in de kroeg. En op algemene sites zit niet iedereen te wachten op een moeder met kinderen.

Kinderen geen bezwaar

Hoe fijn is het dat er speciaal voor single ouders een datingsite is. Met de passende naam Kndrngeenbzwr. Leuke alleenstaande vaders en moeders die openstaan voor een relatie met kinderen. Kndrngeenbzwr is niet alleen voor single ouders, maar ook voor mensen die kinderen geen bezwaar vinden. Bij Kndrngeenbzwr denkt iedereen hier hetzelfde over en dat scheelt een hoop aftasten en uitleg. Naast het dating gedeelte heeft de site een actuele uitagenda, magazine en columns van single ouders die midden in het leven staan. Op het prikbord kan iedereen zijn gedachten, leuke tips of oproepen kwijt.

kinderen geen bezwaar

Wij wensen Kndrngeenbzwr veel succes met deze nieuwe onderneming. En de alleenstaande ouders die enthousiast geworden zijn over dit initiatief veel dateplezier!