cadeau tips sint kerst

Kinder verlanglijstje Kerst vaak boven 1000 euro

We hebben natuurlijk eerst nog Sinterklaas die gaat komen met zakken vol cadeautjes. Maar daarna mag de Kerstman zijn entre maken. Wat willen de kinderen voor het kerstfeest graag onder de boom zien liggen?

We denken misschien dat ze alles al hebben maar ze kunnen ieder jaar toch behoorlijk wat bedenken.

Boven duizend euro

Door een webwinkel zijn tweeduizend volwassenen en kinderen ondervraagd over dit kerstfestijn. Wat ze zoal vragen en hoe lang ze bezig zijn met het opstellen van hun vragenlijst. Daaruit kwam naar voren dat de gemiddelde totaalprijs van alle cadeaus die kinderen voor kerst op een verlanglijstje zetten, ligt ruim boven de duizend euro.

Verlanglijstje

Volgens het onderzoek zijn kinderen gemiddeld twee dagen zoet met het maken van een verlanglijstje. Er zijn zelfs kinderen (5 procent) die al in augustus beginnen met het maken van hun lijstje.

Kinderen zoeken hun kerstcadeaus vooral in folders en op internet. Daarnaast bezoeken zij gemiddeld drie winkels om inspiratie op te doen.

Poppenhuis

Meer dan de helft van de kinderen krijgt inspiratie voor hun verlanglijstje door reclames op televisie. Bijna 40% wil het liefst speelgoed dat ze bij vriendjes hebben gezien. Poppenhuizen, fietsen en tablets behoren volgens de ouders tot de grootste wensen.

Van de ondervraagden zegt 72% dat hun kind ieder jaar een verlanglijstje maakt voor de kerstdagen. Eén op de drie ouders zegt dat hun kind boos wordt, als het niet de juiste cadeaus van de lijst krijgt.

Bedrag

Het gemiddelde bedrag dat de ondervraagde ouders uitgeven aan kerstcadeaus voor hun kinderen ligt rond de 250 euro.

Uit de enquête blijkt dat de helft van de ouders bij het inkopen vooral kijkt naar de prijs van het speelgoed, terwijl anderen alleen kijken naar wat hun kind het liefst wil ontvangen.

Extra noot redactie Singlessite.nl:

Wij wensen alle (alleenstaande) ouders veel wijsheid en succes toe met deze “zware” last. Het handigst is de kinderen op een subtiele manier al op jonge leeftijd duidelijk te maken dat het geld niet aan de “Kerst”boom groeit.

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!