cadeau tips sint kerst

Kinder verlanglijstje Kerst vaak boven 1000 euro

We hebben natuurlijk eerst nog Sinterklaas die gaat komen met zakken vol cadeautjes. Maar daarna mag de Kerstman zijn entre maken. Wat willen de kinderen voor het kerstfeest graag onder de boom zien liggen?

We denken misschien dat ze alles al hebben maar ze kunnen ieder jaar toch behoorlijk wat bedenken.

Boven duizend euro

Door een webwinkel zijn tweeduizend volwassenen en kinderen ondervraagd over dit kerstfestijn. Wat ze zoal vragen en hoe lang ze bezig zijn met het opstellen van hun vragenlijst. Daaruit kwam naar voren dat de gemiddelde totaalprijs van alle cadeaus die kinderen voor kerst op een verlanglijstje zetten, ligt ruim boven de duizend euro.

Verlanglijstje

Volgens het onderzoek zijn kinderen gemiddeld twee dagen zoet met het maken van een verlanglijstje. Er zijn zelfs kinderen (5 procent) die al in augustus beginnen met het maken van hun lijstje.

Kinderen zoeken hun kerstcadeaus vooral in folders en op internet. Daarnaast bezoeken zij gemiddeld drie winkels om inspiratie op te doen.

Poppenhuis

Meer dan de helft van de kinderen krijgt inspiratie voor hun verlanglijstje door reclames op televisie. Bijna 40% wil het liefst speelgoed dat ze bij vriendjes hebben gezien. Poppenhuizen, fietsen en tablets behoren volgens de ouders tot de grootste wensen.

Van de ondervraagden zegt 72% dat hun kind ieder jaar een verlanglijstje maakt voor de kerstdagen. Eén op de drie ouders zegt dat hun kind boos wordt, als het niet de juiste cadeaus van de lijst krijgt.

Bedrag

Het gemiddelde bedrag dat de ondervraagde ouders uitgeven aan kerstcadeaus voor hun kinderen ligt rond de 250 euro.

Uit de enquête blijkt dat de helft van de ouders bij het inkopen vooral kijkt naar de prijs van het speelgoed, terwijl anderen alleen kijken naar wat hun kind het liefst wil ontvangen.

Extra noot redactie Singlessite.nl:

Wij wensen alle (alleenstaande) ouders veel wijsheid en succes toe met deze “zware” last. Het handigst is de kinderen op een subtiele manier al op jonge leeftijd duidelijk te maken dat het geld niet aan de “Kerst”boom groeit.

Bron: Nu

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.
snacken na stappen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Snack attack? Dit zegt het over jouw karakter

Wist je dat jouw eetpatronen iets zeggen over jouw persoonlijkheid en karakter? Nou, wij ook niet maar misschien dat je na het lezen van deze voorbeelden jezelf er ook helemaal in herkent!
By Moniek ·
26 oktober 2021

Geweldige vintage woonschatten vind je hier

Dol op tweedehands, vintage en design speuren op rommelmarkten? wist je dat je ook in de winter prima op zoek kan naar nieuwe woonschatten voor een prikkie?