vooruit kijken

Kijk vooral vooruit

In het leven moet je vooruit kijken. Niet terug, daar krijg je alleen maar een zere nek van, bij wijze van. Natuurlijk moet je leren van wat er in je verleden gebeurd is of wat jij hebt gedaan, maar blijf er niet in hangen. Zo ook met je pogingen een maatje te krijgen. Ook al is het tot nu nog niet gelukt, wil niet zeggen dat het niet kan komen.

Twijfel niet aan jezelf

Het vinden van een maatje voor het leven is iets wat de meesten van ons wel willen, op een gegeven moment. Wanneer je al een paar keer je neus gestoten hebt, kun je aan jezelf gaan twijfelen. Die twijfel kan er voor zorgen dat je nog minder snel op iemand af durft te stappen, omdat het niet prettig is een blauwtje te lopen. En dan is de cirkel rond.

Van fouten kun je leren

Waarom twijfel je aan jezelf? Kun je bij jezelf een aanwijzing vinden waar je ergens een steekje hebt laten vallen, dan is het niet erg om daar van te leren. Je bent bijvoorbeeld bij een vorige vriendin een keer niet op een afspraak gekomen, omdat je zo gezellig met je maten in de kroeg zat. Je snapt dan zelf ook wel, dat dit een foutje is, die je de volgende keer kan voorkomen. Van fouten kun je leren.

Vaker geen klik dan wel

Je karakter is zoals het is. Als je bedenkt dat een vorige date niet goed liep, omdat je verlegen was. Zo ben jij gewoon. Je moet dan een meisje treffen dat qua karakter beter bij jou past. Of misschien was er geen klik omdat het meisje een sigaret opstak, terwijl jij dat erg smerig vindt. Daar kan jij niets aan doen. Dat is gewoon pech. Er is vaker geen klik dan wel.

Kijk vooral vooruit

Een nieuwe dag brengt nieuwe kansen. Kijk dus alleen even over je schouder als je weet dat er zaken anders kunnen die je zelf in de hand hebt. Maar kijk vooral vooruit. Je wordt iedere dag ook vanzelf een stukje wijzer door wat er om je heen gebeurt. Blijf in ieder geval open staan voor een date. Ga op ontdekking uit. Laat je vooral niet ontmoedigen als het niet lukt. Er komt een dag, dat je geluk hebt in de liefde.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam