50 plusser

Kijk als 50 plusser vooral vooruit

Vroeger vond je iemand oud als hij of zij de 50 gepasseerd was. Tegenwoordig vindt de jeugd dat mogelijk ook nog wel, maar voelen 50 plussers dat toch zeker niet zo. Of toch wel? Vind jij ook dat je leven voor het grootste deel geleefd is en dat je er mogelijk niet alles uitgehaald hebt, wat er uit te halen is?

Spijt

Tegen de tijd dat we onze 60 bereiken, hebben de meesten van ons ergens spijt over. Dit lijkt een natuurlijk onderdeel van het leven. Sommigen van ons hebben spijt van de manier waarop een bepaalde relatie beëindigd is. Anderen zouden willen dat ze in nauwer contact met vrienden of familie waren gebleven. Weer anderen vragen zich af of ze een ander pad in hun carrière hadden moeten nemen.

Het had ook anders kunnen zijn

Heb jij dat niet? Altijd dat geworstel of het geleefde leven wel goed was. Het herhalen van foute beslissingen die het leven mogelijk een andere draai hadden gegeven. Leren van je fouten is één ding, maar geobsedeerd er door raken is een heel ander verhaal! Het grootste probleem van het steeds maar weer herhalen van het verleden is dat het een blokkade vormt voor het leven in het hier en nu.  Daarnaast draagt het ook zeker niet bij aan het maken van mooie plannen voor de toekomst.

Lees niet steeds het laatste hoofdstuk terug

In een artikel stond het volgende citaat. “Je kunt het volgende hoofdstuk van je leven niet starten als je steeds opnieuw het laatste hoofdstuk terugleest.” In deze zin zit zeker een kern van wijsheid en van waarheid.

Natuurlijk zullen de meesten van ons begrijpen dat we niet moeten blijven steken in het verleden. Het is echter zeer lastig hier verandering aan te brengen. Maar dat het leven wel de moeite waard is dat zeker te gaan proberen, daar zullen de meesten het ook wel mee eens zijn. Je moet je best doen eerst van nu en van vandaag een goede dag te maken.  Probeer echt te leven in het hier en nu. Je moet dat wel zelf doen. Jij moet zelf die stap zetten, door andere mensen te gaan benaderen, door vooral goed bij je zelf na te gaan, of er niet iets gedaan kan worden aan frustraties die er zitten door het verleden. Er over praten met nieuwe mensen geeft op bepaalde situaties mogelijk toch een ander beeld.

Haal je dromen uit het stof

Heb je dromen laten liggen, die nog best al is het in een aangepaste vorm, nagestreefd kunnen worden? Is het dan niet de moeite van het proberen waard. Een oude vriendschap terugvinden, een niet gedane studie gaan volgen, van een droomreis een echte reis gaan maken. Misschien moet je eerst klein beginnen. Zoals ik net al zei, niet te ver vooruit. Ben je al blijer met dit moment, dan opent dat meer perspectief voor de dag van morgen.

Kijk als 50 plusser vooral vooruit

Niemand zegt dat het leven voor iedereen een makkie is, maar het moet voor iedereen wel de moeite waard zijn het leven te leven. Omdat de 50 plussers van tegenwoordig nog erg vitaal zijn, wordt het gezien als een echte afzetmarkt. Sporten, uitgaan, mensen ontmoeten, samen met mensen van jouw leeftijd. Op onze site kun je genoeg ideeën opdoen. Kijk eens in een van de gidsen, zoals de 50+ Single Gids.

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

snacken na stappen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Snack attack? Dit zegt het over jouw karakter

Wist je dat jouw eetpatronen iets zeggen over jouw persoonlijkheid en karakter? Nou, wij ook niet maar misschien dat je na het lezen van deze voorbeelden jezelf er ook helemaal in herkent!
aantrekkelijke mannen
By Moniek ·
25 oktober 2021

Handige verzorgingstips van mannen voor vrouwen

Het ligt niet zo voor de hand misschien, maar vrouwen kunnen op het gebied van beauty en verzorging nog beste wat leren van mannen. Deze bruikbare tips zijn reuze handig en voor vrouwen een groot pluspunt: ze kosten maar weinig tijd!
By Tijmen ·
25 oktober 2021

Tijd over? Bouw aan jezelf!

pizza
By Margret ·
22 oktober 2021

Singles recept: Pizza quattro stagione casa mia

Samen koken is bij singles een geliefde bezigheid, het is een goede manier om die ander te leren kennen. Maak samen pizza, dan heb je iets om handen, tijdens de kennismaking.
kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.