50 plusser

Kijk als 50 plusser vooral vooruit

Vroeger vond je iemand oud als hij of zij de 50 gepasseerd was. Tegenwoordig vindt de jeugd dat mogelijk ook nog wel, maar voelen 50 plussers dat toch zeker niet zo. Of toch wel? Vind jij ook dat je leven voor het grootste deel geleefd is en dat je er mogelijk niet alles uitgehaald hebt, wat er uit te halen is?

Spijt

Tegen de tijd dat we onze 60 bereiken, hebben de meesten van ons ergens spijt over. Dit lijkt een natuurlijk onderdeel van het leven. Sommigen van ons hebben spijt van de manier waarop een bepaalde relatie beëindigd is. Anderen zouden willen dat ze in nauwer contact met vrienden of familie waren gebleven. Weer anderen vragen zich af of ze een ander pad in hun carrière hadden moeten nemen.

Het had ook anders kunnen zijn

Heb jij dat niet? Altijd dat geworstel of het geleefde leven wel goed was. Het herhalen van foute beslissingen die het leven mogelijk een andere draai hadden gegeven. Leren van je fouten is één ding, maar geobsedeerd er door raken is een heel ander verhaal! Het grootste probleem van het steeds maar weer herhalen van het verleden is dat het een blokkade vormt voor het leven in het hier en nu.  Daarnaast draagt het ook zeker niet bij aan het maken van mooie plannen voor de toekomst.

Lees niet steeds het laatste hoofdstuk terug

In een artikel stond het volgende citaat. “Je kunt het volgende hoofdstuk van je leven niet starten als je steeds opnieuw het laatste hoofdstuk terugleest.” In deze zin zit zeker een kern van wijsheid en van waarheid.

Natuurlijk zullen de meesten van ons begrijpen dat we niet moeten blijven steken in het verleden. Het is echter zeer lastig hier verandering aan te brengen. Maar dat het leven wel de moeite waard is dat zeker te gaan proberen, daar zullen de meesten het ook wel mee eens zijn. Je moet je best doen eerst van nu en van vandaag een goede dag te maken.  Probeer echt te leven in het hier en nu. Je moet dat wel zelf doen. Jij moet zelf die stap zetten, door andere mensen te gaan benaderen, door vooral goed bij je zelf na te gaan, of er niet iets gedaan kan worden aan frustraties die er zitten door het verleden. Er over praten met nieuwe mensen geeft op bepaalde situaties mogelijk toch een ander beeld.

Haal je dromen uit het stof

Heb je dromen laten liggen, die nog best al is het in een aangepaste vorm, nagestreefd kunnen worden? Is het dan niet de moeite van het proberen waard. Een oude vriendschap terugvinden, een niet gedane studie gaan volgen, van een droomreis een echte reis gaan maken. Misschien moet je eerst klein beginnen. Zoals ik net al zei, niet te ver vooruit. Ben je al blijer met dit moment, dan opent dat meer perspectief voor de dag van morgen.

Kijk als 50 plusser vooral vooruit

Niemand zegt dat het leven voor iedereen een makkie is, maar het moet voor iedereen wel de moeite waard zijn het leven te leven. Omdat de 50 plussers van tegenwoordig nog erg vitaal zijn, wordt het gezien als een echte afzetmarkt. Sporten, uitgaan, mensen ontmoeten, samen met mensen van jouw leeftijd. Op onze site kun je genoeg ideeën opdoen. Kijk eens in een van de gidsen, zoals de 50+ Single Gids.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!