Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
samen uit date
5 maart 2019

Kieskeurig bij partnerkeuze

Vrouwen op datingsites zijn behoorlijk kritisch, vinden veel van de mannen. Maar als we een recente poll onder leden van Parship moeten geloven, bent je vooral op zoek naar de klik met de ander. Iemand waarmee je matcht qua gewoonten en levensstijl. Dat geldt in elk geval voor 64% van de vrouwen en 46% van de mannen. Toch kan het helemaal geen kwaad om je kieskeurig op te stellen, zo wees onderzoek eerder uit.

Denken aan hem

Vrouwen voelen zich het meest aangetrokken tot een man als ze niet kunnen inschatten of hij iets voor haar voelt. Volgens onderzoekers van de Universiteit van Harvard en de Universiteit van Virginia gaan vrouwen door onduidelijkheid meer over een man nadenken en krijgen ze eerder interesse in hem. ‘Als we willen weten hoe een vrouw over een man denkt, kunnen we dat vaak voorspellen door haar te vragen of ze denkt dat hij haar leuk vindt. Maar als ze niet weet of hij haar leuk vindt, leidt dat ertoe dat ze meer aan hem gaat denken, omdat ze zich afvraagt wat hij voelt. En naarmate ze meer aan hem denkt, kan ze hem steeds aantrekkelijker gaan vinden.’

Facebook

De wetenschappers kwamen tot hun theorie door vrouwelijke proefpersonen te confronteren met verschillende profielen van mannen op Facebook. Hiermee lijkt de kieskeurige vlieger vooral op te gaan voor mannen, maar de wetenschappers trekken hun conclusies voor beide seksen: ‘Veel populaire boeken adviseren mensen om hun affectie niet openlijk te uiten aan een potentiële partner, maar in plaats daarvan een meer kieskeurige houding aan te nemen. Als mensen elkaar voor het eerst ontmoeten, is dat advies mogelijk correct. Hoe meer je mensen in het duister laat tasten over je gevoelens over hen, hoe meer ze over je gaan denken en geïnteresseerd in je raken.’
Herkenbaar?

Bron: Parship

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Dit is waarom de social media een relatiebreuk erger maakt

Voordat er social media bestond was een relatiebreuk vaak al gewoon...

Ruim kwart van de Nederlanders ziet samenwonen als ultieme bevestiging van relatie

Wanneer weet je nu of het ‘aan’ is? Of hij of...

Moet je nieuwe lief beslist van reizen houden of stel je te hoge eisen?

Al een tijdje zijn in Nederland meer dan een miljoen mensen...

Driekwart vindt zijn nieuwe geliefde liever in het echt dan online

73% van de Nederlanders van alle leeftijden zegt hun toekomstige partner...

Facebook lanceert dating app met secret crush

Zit je graag op Facebook en ben je nog op zoek...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie