samen uit date

Kieskeurig bij partnerkeuze

Vrouwen op datingsites zijn behoorlijk kritisch, vinden veel van de mannen. Maar als we een recente poll onder leden van Parship moeten geloven, bent je vooral op zoek naar de klik met de ander. Iemand waarmee je matcht qua gewoonten en levensstijl. Dat geldt in elk geval voor 64% van de vrouwen en 46% van de mannen. Toch kan het helemaal geen kwaad om je kieskeurig op te stellen, zo wees onderzoek eerder uit.

Denken aan hem

Vrouwen voelen zich het meest aangetrokken tot een man als ze niet kunnen inschatten of hij iets voor haar voelt. Volgens onderzoekers van de Universiteit van Harvard en de Universiteit van Virginia gaan vrouwen door onduidelijkheid meer over een man nadenken en krijgen ze eerder interesse in hem. ‘Als we willen weten hoe een vrouw over een man denkt, kunnen we dat vaak voorspellen door haar te vragen of ze denkt dat hij haar leuk vindt. Maar als ze niet weet of hij haar leuk vindt, leidt dat ertoe dat ze meer aan hem gaat denken, omdat ze zich afvraagt wat hij voelt. En naarmate ze meer aan hem denkt, kan ze hem steeds aantrekkelijker gaan vinden.’

Facebook

De wetenschappers kwamen tot hun theorie door vrouwelijke proefpersonen te confronteren met verschillende profielen van mannen op Facebook. Hiermee lijkt de kieskeurige vlieger vooral op te gaan voor mannen, maar de wetenschappers trekken hun conclusies voor beide seksen: ‘Veel populaire boeken adviseren mensen om hun affectie niet openlijk te uiten aan een potentiële partner, maar in plaats daarvan een meer kieskeurige houding aan te nemen. Als mensen elkaar voor het eerst ontmoeten, is dat advies mogelijk correct. Hoe meer je mensen in het duister laat tasten over je gevoelens over hen, hoe meer ze over je gaan denken en geïnteresseerd in je raken.’
Herkenbaar?

Bron: Parship

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam