single event koken

Kies de juiste man voor je carrière en huishouden

Ben je een vrouw met ambitie en wil je naast carrière maken de huishoudelijke taken eerlijk verdelen met je toekomstige partner? Dan doe je er goed aan je toe omringen met mannen die omgeven worden door vrouwen. Dat stelt het Amerikaanse magazine The Atlantic op basis van zes recente wetenschappelijke publicaties.

Veel vrouwen

Vrouwen die een glanzende carrière op het oog hebben en willen dat hun partner meewerkt in het huishouden heeft The Altantic twee opvallende en specifieke adviezen: werk voor een mannelijke leidinggevende met veel dochters, zonder zussen en met een werkende echtgenote; en trouw met een man die veel vrouwelijke collega’s heeft. Dit alles komt je loonstrookje ten goede.

Gedrag van mannen

Deze conclusie komt voort uit zes verschillende wetenschappelijke onderzoeken die recent werden gepubliceerd. Daarin werd telkens gekeken hoe het gedrag van mannen tegenover de andere sekse drastisch kan veranderen naar gelang ze omgeven worden door vrouwen. Zowel in positieve als negatieve zin.

Zes adviezen voor vrouwen:

 

  1. Werk voor een baas met dochters. Mannelijke ceo’s wier eerstgeboren kind een meisje is, betalen hun werknemers gemiddeld meer.
  2. Kies voor een partner met dochters. Zij vinden minder snel dat de plaats van een vrouw in de keuken is.
  3. Vermijd mannen met zussen. Zij ondervinden het tegenovergestelde effect: zij steunen traditionele rollenpatronen, zijn conservatiever en minder geneigd om huiselijke taken te verrichten.
  4. Werk niet voor mannen met een huisvrouw.Zij zullen vaker promoties weigeren aan gekwalificeerde vrouwen.
  5. Kies voor een partner met vrouwelijke collega’s. Mannen uit een typisch vrouwelijke werkomgeving, zoals het onderwijs, zullen op het thuisfront meer gelijkheid nastreven dan hun seksegenoten uit mannelijke omgevingen zoals de bouw.
  6. Kies een partner die minder verdient. Mannen die minder verdienen dan hun vrouw verrichten minder huiswerk dan mannen die meer verdienen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.