Keuzedruk maakt Amsterdamse dertiger ongelukkig

De dertigersdip lijkt een typisch stedelijk probleem te zijn. Met name dertigers in de hoofdstad hebben er last van, zo blijkt uit onderzoek van coachingsbureau Gingermood Coachmatchers.

Dertigersdip

Van alle Nederlandse steden blijkt de dertigersdip daar het meest voor te komen. Tweederde (67 procent) van de Amsterdamse dertigers heeft in meer of mindere mate last van de dertigersdip.

Volgens Barbara Martens, oprichtster van dit bureau, is de keuzedruk in de stad hoger dan in de regio. In kleine gemeenschappen zijn de rolpatronen vanwege de onderlinge betrokkenheid en sociale controle een stuk duidelijker, waardoor bepaalde belangrijke keuzes zijn vastgelegd. “In een stad zijn deze rolpatronen in mindere mate aanwezig omdat stedelingen over het algemeen een meer individualistisch leven leiden. Er bestaat onder stedelingen daarom meer onduidelijkheid over de ‘juiste’ keuzes”, aldus Martens.

Populaire woonplaats

Ook komt er voor stedelingen een extra te maken keuze naar boven: die van waar te wonen met kinderen. De stad wordt niet als de ideale plek voor kinderen beschouwd vanwege kleine huizen, meer criminaliteit en drukke wegen. Desondanks blijft de stad een populaire woonplaats voor dertigers.

Landelijk heeft meer dan de helft (62 procent) van de hogeropgeleiden tussen de 25 en 35 jaar last van de dertigersdip of dertigersdilemma, zo blijkt uit het onderzoek. Vrouwen (65 procent) hebben er meer last van dan mannen (56 procent).

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten