teello dating app

Keuringsdienst van daten

Daten. Eigenlijk is het niets meer of minder dan het vergelijken van ‘waren’. Daten is een kwestie van kijken, kiezen, keuren en van persoonlijke smaak. Want wie de één een geweldige relatie kandidaat vindt, wordt door de ander direct afgeserveerd.

Kijken, kiezen en keuren

Waar Rob Geus zijn neus steekt in een keuken, of in andermans zaken zoals tijdens de partnerruil in “Jouw Vrouw Mijn Vrouw” toen hij een weekje met Virginia (vrouw van Peter Jan Rens) doorbracht, steken singles hun neus in de wereld van de dating. Via Tinder of een van de vele datingsites die ons land rijk is wordt er heel wat geflirt en virtueel gefloten. Het zoeken, benaderen, aftasten, talloze foto’s kijken leidt er toe dat er, al dan niet lukraak, wordt gekozen. “Ja, dit exemplaar lijkt me leuk om beter te leren kennen”!

Keuren

Het keuren van de ‘waren’ gebeurt doorgaans snel in real life. De tijd dat er dagen, weken gemaild en gechat werd zijn voltooid verleden tijd. Het leven is al kort genoeg, dus een snelle ontmoeting op korte termijn moet duidelijk maken wat voor vlees men in de kuip heeft. Een eerste indruk is, zoals vele onderzoeken onderstrepen, het moment suprême, het ultieme keuringsmoment! Valt dat tegen? Dan is de kans zeer klein dat het nog iets gaat worden tussen jullie. Tweede kansen zijn schaars in de datingwereld. Geen hand vol maar een land vol en genoeg andere vissen in de zee.

Vluchtig contact

Met de komst van datingapps is het daten nog sneller en vluchtiger geworden dan een paar jaar geleden. Beetje swipen, klikken en hopla: je hebt er weer een nieuw contact bij. Voor de gezelligheid, om je ego op te krikken of snelle seks. Want wanneer je op zoek bent naar een vaste relatie zijn de apps minder geschikt. Het kiezen en keuren gebeurt op basis van zeer weinig criteria en is nogal oppervlakkig. Hartstikke leuk als je wat wilt experimenteren, flirten en je nog niet echt wilt vastleggen. Heb je serieuze(re) bedoelingen? Kies dan voor een betrouwbare datingsite of relatiebureau.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

5 date tips niet opvolgen
By Margret ·
4 oktober 2021

Na 9 maanden en 98 dates verder

Bij wijze van een experiment in 9 maanden tijd 98 keer op date gaan, dat is soort top sport. Susan Winter heeft dit gedaan en de conclusies die zij hieruit trekt zijn niet gering. Vrouwen die elkaar vertrappen om het meeste aandacht van een man te krijgen, lijkt wel het dierenrijk.
vragen en antwoorden vliegen
By Margret ·
1 oktober 2021

Zonder vooroordelen daten met papieren zak op je hoofd

In Groot-Britannië hebben ze een nieuwe vorm van daten bedacht. Het deed mij meteen denken aan The Voice, ongezien mooi zingen en niet beoordeeld worden op je uiterlijk. Daten met de ruggen naar elkaar toe? Nee, met een papieren zak over je hoofd.
gratis date scoren
By Margret ·
20 september 2021

Ongeschikt gesprekstof voor eerste date

Een handleiding voor een perfecte eerste date bestaat niet. Deze date zal door zenuwen wat moeizaam kunnen verlopen. Maar ja, geen date, is ook geen optie meer. Wat je precies moet zeggen, is ook lastig. Enkele tips waarover je beter niets kunt zeggen, daar ben je mogelijk wel mee geholpen.
date tips
By Moniek ·
5 september 2021

9 opmerkelijke date geheimen

Denk je als single alles al te weten over daten? Even je kennis testen dan. Wij vertellen je 9 interessante geheimen over daten zodat je weer helemaal op de hoogte bent en klaar voor je volgende date!
daten december coach
By Margret ·
9 augustus 2021

Wil je met me slapen? Voulez vous coucher avec moi, ce soir?

"Voulez-vous coucher avec moi?" Dat is de vraag die Brian uit Californië tijdens zijn 'sexperiment' aan 200 vrouwen in Amerika stelde. 200 keer kreeg hij een kordate 'nee' als antwoord.
datingsites vergelijken
By Moniek ·
5 augustus 2021

Dit zijn de meest populaire datingsites op een rijtje in Nederland