teello dating app

Keuringsdienst van daten

Daten. Eigenlijk is het niets meer of minder dan het vergelijken van ‘waren’. Daten is een kwestie van kijken, kiezen, keuren en van persoonlijke smaak. Want wie de één een geweldige relatie kandidaat vindt, wordt door de ander direct afgeserveerd.

Kijken, kiezen en keuren

Waar Rob Geus zijn neus steekt in een keuken, of in andermans zaken zoals tijdens de partnerruil in “Jouw Vrouw Mijn Vrouw” toen hij een weekje met Virginia (vrouw van Peter Jan Rens) doorbracht, steken singles hun neus in de wereld van de dating. Via Tinder of een van de vele datingsites die ons land rijk is wordt er heel wat geflirt en virtueel gefloten. Het zoeken, benaderen, aftasten, talloze foto’s kijken leidt er toe dat er, al dan niet lukraak, wordt gekozen. “Ja, dit exemplaar lijkt me leuk om beter te leren kennen”!

Keuren

Het keuren van de ‘waren’ gebeurt doorgaans snel in real life. De tijd dat er dagen, weken gemaild en gechat werd zijn voltooid verleden tijd. Het leven is al kort genoeg, dus een snelle ontmoeting op korte termijn moet duidelijk maken wat voor vlees men in de kuip heeft. Een eerste indruk is, zoals vele onderzoeken onderstrepen, het moment suprême, het ultieme keuringsmoment! Valt dat tegen? Dan is de kans zeer klein dat het nog iets gaat worden tussen jullie. Tweede kansen zijn schaars in de datingwereld. Geen hand vol maar een land vol en genoeg andere vissen in de zee.

Vluchtig contact

Met de komst van datingapps is het daten nog sneller en vluchtiger geworden dan een paar jaar geleden. Beetje swipen, klikken en hopla: je hebt er weer een nieuw contact bij. Voor de gezelligheid, om je ego op te krikken of snelle seks. Want wanneer je op zoek bent naar een vaste relatie zijn de apps minder geschikt. Het kiezen en keuren gebeurt op basis van zeer weinig criteria en is nogal oppervlakkig. Hartstikke leuk als je wat wilt experimenteren, flirten en je nog niet echt wilt vastleggen. Heb je serieuze(re) bedoelingen? Kies dan voor een betrouwbare datingsite of relatiebureau.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam