kerstshoppen

Kerstshoppen. Waar niet?

Vanmiddag liep ik met mijn ouders een ronde door het bos. Ik heb namelijk het geluk dat het bos bij mij om de hoek is. Ze waren bezig geweest met kap werkzaamheden, dus het rook heerlijk naar dennenhout, naar kerstbomen verkoop. “Ja , alweer bijna kerst,” zei mijn moeder. Ho dacht ik de tijd gaat toch al zo snel, eerst nog de herfstvakantie, wacht nog maar even met het kerstmis. Youropi.com had vandaag een nieuwsbrief over Kerstshoppen in Londen.

Kerstmarkt

Toen ik de site van Youropi.com opende zag ik dat ze niet alleen de kerstsfeer in Londen onder de aandacht brengen, maar nog zoveel andere steden in Europa. Een beetje stad heeft tegenwoordig zijn eigen kerstmarkt, daar lijkt het op. Als het jou wat lijkt dan moet je maar eens kijken welke stad jouw voorkeur wegdraagt. Londen, Parijs, Lille of noem maar op. Leuk idee om dit te combineren met een stedentrip. Er zijn vast ook singles die van de kerstsfeer houden.

Kerstshoppen

Shopliefhebber of niet, kerstshoppen is leuk voor iedereen. Winkelstraten, warenhuizen en kleine winkeltjes doen allemaal hun uiterste best om alles zo mooi mogelijk te versieren met uitbundige kerstversiering en fonkelende verlichting. Vooral in Londen, Parijs en Lille stap je een waar kerstsprookje binnen. Maar ook in eigen land kun je goed kerstshoppen. Een overzicht van de top winkelsteden tijdens kerst!

Londen dé beste stad voor kerstshoppen

Londen is de beste stad ter wereld om te gaan kerstshoppen. Nergens anders vind je zo’n breed scala aan winkels die tijdens de kerstperiode geheel veranderen in een kerstparadijs. Gezellig rondstruinen door de winkelstraten van Londen en misschien wel de Kerstman tegenkomen! Grote warenhuizen en bekende winkelstraten zijn van top tot teen versierd en de winkels lokken je naar binnen met de mooiste en meest bijzondere etalages. Geniet van al dit moois tijdens het kerstshoppen in Londen!

Parijs dé modestad

Parijs is dé modestad waar je heerlijk romantisch kunt kerstshoppen. Deze lichtstad is natuurlijk altijd al zeer sfeervol, maar tijdens de kerstperiode is het een echt lichtjesparadijs. Grote warenhuizen en winkels proberen allemaal hun etalage en winkel zo bijzonder mogelijk in te richten. Vooral de bekende straat Champs-Elysées is als een sprookje verlicht met duizenden schitterende lichtjes. Romantisch slenteren door de stad, koopjes jagen of je kerstoutfit compleet maken? In Parijs kun je geweldig kerstshoppen!

Lille een echte aanrader

Bij kerstshoppen denk je waarschijnlijk eerder aan Londen of Parijs, maar Lille is een echte aanrader! De hele binnenstad van Lille is rijkelijk versierd, niet alleen de grote warenhuizen, maar ook alle kleine boetiekjes in de smalle, oude straatjes van Lille versieren hun gevel en etalage met bijzondere kerstdecoratie. Lille verrast je met het grote winkelaanbod en is het perfecte alternatief voor Londen en Parijs om goed te kerstshoppen!

Düsseldorf etalageshoppen

Duitsland staat bekend om haar sfeervolle kerstmarkten, maar wat je er ook heel goed kan is kerstshoppen! Net over de grens ligt Düsseldorf! De ene etalage is rond de donkere dagen voor kerst nog mooier versierd dan de andere, waardoor alleen ‘etalageshoppen’ al een geweldige activiteit is tijdens de kerstperiode. De donkere winkelstraten zijn sfeervol versierd met honderden fonkelende lichtjes die je aandacht proberen te trekken en je helemaal in de kerststemming brengen.

Keulen rijkelijk versierd

Niet ver over de grens bij Venlo vind je Keulen. De stad staat rond de feestdagen allereerst bekend om haar uitgebreide aanbod kerstmarkten, misschien wel de mooiste van Europa! Maar door het uitgebreide winkelaanbod in de stad kun je hier ook uitstekend kerstshoppen! De hele binnenstad van Keulen is dan rijkelijk versierd, niet alleen de grote warenhuizen, maar ook alle kleine boetiekjes in de zijstraatjes versieren hun gevel en etalage met bijzondere kerstdecoratie.

Maastricht beduchte concurrent

Geen zin om ver te reizen voor al je kerstinkopen? Maastricht is inmiddels een beduchte concurrent van steden als Londen, Parijs en Lille. De kerstsfeer is al vanaf november in de stad aanwezig en winkels openen extra vaak hun deuren. Zo is het iedere zondag in november en december (m.u.v. eerste kerstdag) koopzondag in Maastricht en zijn de winkels de dagen voor kerst extra lang open!

Margret

Sinds 2012 actief voor Singlessite en Single2Travel | Fotograaf met een studio aan huis | Zoekt en bedenkt graag overheerlijke recepten voor singles | Doet graag leuke dingen met haar twee kinderen

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Margret ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?