kerstshoppen

Kerstshoppen. Waar niet?

Vanmiddag liep ik met mijn ouders een ronde door het bos. Ik heb namelijk het geluk dat het bos bij mij om de hoek is. Ze waren bezig geweest met kap werkzaamheden, dus het rook heerlijk naar dennenhout, naar kerstbomen verkoop. “Ja , alweer bijna kerst,” zei mijn moeder. Ho dacht ik de tijd gaat toch al zo snel, eerst nog de herfstvakantie, wacht nog maar even met het kerstmis. Youropi.com had vandaag een nieuwsbrief over Kerstshoppen in Londen.

Kerstmarkt

Toen ik de site van Youropi.com opende zag ik dat ze niet alleen de kerstsfeer in Londen onder de aandacht brengen, maar nog zoveel andere steden in Europa. Een beetje stad heeft tegenwoordig zijn eigen kerstmarkt, daar lijkt het op. Als het jou wat lijkt dan moet je maar eens kijken welke stad jouw voorkeur wegdraagt. Londen, Parijs, Lille of noem maar op. Leuk idee om dit te combineren met een stedentrip. Er zijn vast ook singles die van de kerstsfeer houden.

Kerstshoppen

Shopliefhebber of niet, kerstshoppen is leuk voor iedereen. Winkelstraten, warenhuizen en kleine winkeltjes doen allemaal hun uiterste best om alles zo mooi mogelijk te versieren met uitbundige kerstversiering en fonkelende verlichting. Vooral in Londen, Parijs en Lille stap je een waar kerstsprookje binnen. Maar ook in eigen land kun je goed kerstshoppen. Een overzicht van de top winkelsteden tijdens kerst!

Londen dé beste stad voor kerstshoppen

Londen is de beste stad ter wereld om te gaan kerstshoppen. Nergens anders vind je zo’n breed scala aan winkels die tijdens de kerstperiode geheel veranderen in een kerstparadijs. Gezellig rondstruinen door de winkelstraten van Londen en misschien wel de Kerstman tegenkomen! Grote warenhuizen en bekende winkelstraten zijn van top tot teen versierd en de winkels lokken je naar binnen met de mooiste en meest bijzondere etalages. Geniet van al dit moois tijdens het kerstshoppen in Londen!

Parijs dé modestad

Parijs is dé modestad waar je heerlijk romantisch kunt kerstshoppen. Deze lichtstad is natuurlijk altijd al zeer sfeervol, maar tijdens de kerstperiode is het een echt lichtjesparadijs. Grote warenhuizen en winkels proberen allemaal hun etalage en winkel zo bijzonder mogelijk in te richten. Vooral de bekende straat Champs-Elysées is als een sprookje verlicht met duizenden schitterende lichtjes. Romantisch slenteren door de stad, koopjes jagen of je kerstoutfit compleet maken? In Parijs kun je geweldig kerstshoppen!

Lille een echte aanrader

Bij kerstshoppen denk je waarschijnlijk eerder aan Londen of Parijs, maar Lille is een echte aanrader! De hele binnenstad van Lille is rijkelijk versierd, niet alleen de grote warenhuizen, maar ook alle kleine boetiekjes in de smalle, oude straatjes van Lille versieren hun gevel en etalage met bijzondere kerstdecoratie. Lille verrast je met het grote winkelaanbod en is het perfecte alternatief voor Londen en Parijs om goed te kerstshoppen!

Düsseldorf etalageshoppen

Duitsland staat bekend om haar sfeervolle kerstmarkten, maar wat je er ook heel goed kan is kerstshoppen! Net over de grens ligt Düsseldorf! De ene etalage is rond de donkere dagen voor kerst nog mooier versierd dan de andere, waardoor alleen ‘etalageshoppen’ al een geweldige activiteit is tijdens de kerstperiode. De donkere winkelstraten zijn sfeervol versierd met honderden fonkelende lichtjes die je aandacht proberen te trekken en je helemaal in de kerststemming brengen.

Keulen rijkelijk versierd

Niet ver over de grens bij Venlo vind je Keulen. De stad staat rond de feestdagen allereerst bekend om haar uitgebreide aanbod kerstmarkten, misschien wel de mooiste van Europa! Maar door het uitgebreide winkelaanbod in de stad kun je hier ook uitstekend kerstshoppen! De hele binnenstad van Keulen is dan rijkelijk versierd, niet alleen de grote warenhuizen, maar ook alle kleine boetiekjes in de zijstraatjes versieren hun gevel en etalage met bijzondere kerstdecoratie.

Maastricht beduchte concurrent

Geen zin om ver te reizen voor al je kerstinkopen? Maastricht is inmiddels een beduchte concurrent van steden als Londen, Parijs en Lille. De kerstsfeer is al vanaf november in de stad aanwezig en winkels openen extra vaak hun deuren. Zo is het iedere zondag in november en december (m.u.v. eerste kerstdag) koopzondag in Maastricht en zijn de winkels de dagen voor kerst extra lang open!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!