Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

De kaarsen staan op tafel en zijn gezellig aangestoken. De tafel is chic gedekt. De gasten zien er uitgedost uit. Kortom: we zitten klaar voor een kerstdiner zoals we dat gewend zijn. Vaak betekent dat een kerstmenu met eend, varkensvlees, rundvlees en wild. Maar laten we dit keer ook eens meer focus leggen op een van de bijgerechten: de salade.

Vaak worden de salades afgeraffeld en focussen we ons te veel op dat ene luxe stuk vlees, maar een goeie salade kan een kerstdiner gemakkelijk naar een hoger niveau tillen. Lees vooral verder voor inspiratie voor een goede salade bij een klassiek kerstdiner.

Salade

Een salade kan natuurlijk in veel verschillende vormen voorkomen. Het kan een simpele salade zijn met komkommer, paprika, tomaat en sla, maar er zijn natuurlijk talloze opties om dit uitgebreider te doen. Met een goede salade hoef je niet afhankelijk te zijn van het luxe stuk vlees en eigenlijk verdient de salade die wij bedoelen meer dan alleen de titel ‘bijgerecht’.

Laat je inspireren door de volgende recepten en meer kerstdiner ideeën. Neem dit jaar een deel van de last van de gastheer en bied aan om een van deze volgende kerstsalades te maken.

Salade-inspiratie

  • Mesclunsalade met klassieke vinaigrette en stercroutons
  • Couscoussalade met granaatappel, munt en feta
  • Rucolasalade met zoetzure paprika en mozzarella
  • Paarsespitskoolsalade met pancettadressing
  • Knapperige coleslaw met regenboogwortels en komijn
  • Knapperige wortelsalade met sinaasappeldressing
  • Rode bietjessalade met mousse van geitenkaas
  • Avocadosalade met spekjes
  • Spinazie-rucolasalade met fetacrumble

Natuurlijk is dit maar een deel van de vele ideeën waaruit een salade kan bestaan. Hopelijk heb je in ieder geval een beeld gekregen van de mogelijkheden en maak je niet de standaard (saaie) salade. En dan te bedenken dat we hierboven alleen maar koude salades hebben genoemd…

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.