eenzaam single kerst

Kerst zonder liefje kan best aantrekkelijk zijn

Single zijn met Kerst: op de een of andere manier doen we vaak alsof dat zielig is. Maar singles zelf denken daar heel anders over: de een vindt het misschien een tikje eenzaam, de ander kan juist enorm genieten van de vrijheid en het gebrek aan schoonfamilie.

Treurig cliché

Eén bord. Eén glas met wijn, de fles er al halfleeg naast. Eén kaarsje aan en op de achtergrond Mariah Carey die zingt dat ze alleen maar liefde wil met Kerst. Het is het treurige clichébeeld van single zijn met de Kerstdagen. Het hele feest lijkt ingericht op de liefde: samen onder de kerstboom, pakjes met sieraden of lingerie, een strandwandeling in witte kabeltruien, de meubelboulevard  op Tweede Kerstdag om samen een nieuwe bank uit te zoeken om gezellig op te Netflixen in de donkere maanden die nog zullen volgen.

Voordelen single met kerst

Maar single zijn met Kerst betekent ook: geen ongemakkelijke avonden met de schoonfamilie, lekker doen waar je zelf het meeste zin in hebt, uitbundige feestjes met vrienden. Datingsite Parship deed een onderzoekje en hieronder beknopt de resultaten.

De meeste singles zijn niet alleen met Kerst

kerst singles alleen

 

Kerstdaten is leuk

 

Singles storen zich aan irritante opmerkingen van hun familie en vrienden

singles met de kerst

Rondom de feestdagen iets leuks ondernemen met andere singles? Dat kan!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam