kerst tips singles

Kerst vieren met singles: zo maak je er leuk feestdagen van!

Zie je nogal op tegen de feestdagen nu je sinds kort als single door het leven gaat? Staat je hoofd totaal niet naar gezellige familiefeestjes, borrels met vrienden die nog wel een partner hebben? Helemaal niet gek. Daarom deze tips zodat je ontspannen de kerstdagen tegemoet kunt zien.

Kerst-romantiek vermijden

Als je van jezelf weet dat je gevoelig bent voor alle kerstromantiek, doe jezelf een plezier en ontloop die dan zoveel mogelijk. Geen romantische kerstfilms kijken. Het heeft geen enkele zin om keihard jankend op de bank onder het ‘genot’ van Bridget Jones ‘All By Myself’ mee te blèren. Ook All You Need van Robert verban je van de buis en je zet onder geen beding sfeervolle kerstsongs op je favoriete Spotify lijstje. Kop in het zand zeg je?

Kerstgeweld

Welnee! Je kiest er gewoon bewust voor al dat kerstgeweld uit de weg gaan nu je als single door het leven gaat. Wanneer jij straks weer mega  gelukkig bent in de liefde (en dat gaat ooit gebeuren let maar op) dan kan je met je kersverse lover alles uit de kast treken voor een super romantische kerst, maar nu even niet!

Wat juist wel doen als single in december

In plaats daarvan: abonneer jezelf op Neflix, Videoland of HBO en geniet van top-series die niets met kerst te maken hebben. Maak een alternatief Spotify lijstje met muziekjes waar jij helemaal blij van wordt en als je geen zin hebt om alleen in je huispak thuis voor de buis te zitten, nodig dan lekker een paar vrienden of vriendinnen uit voor een hapje eten of borrel. Niks kerstdiner, geen ellenlange en ingewikkelde recepten maar gewoon allemaal wat meenemen en gezellig samen eten.

Nieuwe mensen leren kennen

Heb je een uitgedunde vriendenkring na de breuk met je ex? Geen nood. Er worden juist in de decembermaand heel wat leuke uitjes en feestjes georganiseerd zodat je je gemakkelijk andere nieuwe mensen leert kennen. Je vindt ze hier en op de agenda.

Actieve witte kerst

Ben je moe van het hele jaar hard werken maar van nature lekker actief en een sportief type? Dan is een lastminute wintersportvakantie echt een heel fijn cadeautje voor jezelf met de feestdagen. Als jouw budget het toelaat en je heb nog voldoende vrije dagen, dan zouden wij zeggen: ontvlucht de kerst in Nederland, maar ga lekker skiën of boarden met een leuke club singles in Oostenrijk, Italië of Frankrijk. Zeker weten dat jij als herboren thuis komt en het nieuwe jaar fris en fruitig tegemoet ziet!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

vakantie liefst met partner
By Moniek ·
26 juli 2021

Eerste vakantie samen oorzaak van verliefdheidsexplosie

De eerste vakantie samen wordt wel eens gezien als het grootste gevaar voor prille relaties. Maar is dat werkelijk zo of is het slechts een gevoel dat overheerst? De online datingsite Relatieplanet.nl onderzocht het fenomeen ‘datevakantie’ en ondervroeg daarvoor meer dan 4.000 Nederlandse singles.
seks op het strand
By Moniek ·
2 juli 2021

Voorkom deze 5 relatie killers op vakantie

Je bent sinds kort hoteldebotel verliefd en je wilt niets liever dan samen met je kersverse geliefde op vakantie. Een weekendje weg of naar een romantisch bounty eiland, de bestemming maakt je niet eens zoveel uit, als jullie maar ongestoord samen kunnen zijn. Wil je er een top vakantie van maken? Vermijd dan deze 5 relatiekillers op vakantie.
super zomer festival
By Moniek ·
14 mei 2021

Hier moet je aan denken wanneer je weer op vakantie gaat!

Vakantie naar deze landen blijven afgeraden. Maar naar welk land je ook gaat, je kunt te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. We zetten daarom hier op een rij waar je aan moet denken als je weer op vakantie gaat.
solo op reis
By Moniek ·
19 april 2021

Op vakantie naar Israël kan wanneer je bent gevaccineerd

Israël is van plan om toeristen die gevaccineerd zijn tegen het coronavirus vanaf eind mei toe te laten in het land.
marathon noorwegen
By Moniek ·
31 maart 2021

Van reisorganisatie naar teststraat: Martijn Boshuis doet het

Reisbureaus en -organisatoren moeten harde klappen incasseren door de pandemie. Dat kan Martijn Boshuis uit Boekelo beamen
onmisbare tips single reizen
By Moniek ·
19 maart 2021

Vakantiekriebels: ga deze zomer lekker duurzaam kamperen

Dankzij deze handige 6 tips maak je ook tijdens je kampeervakantie korte metten met je ecologische voetafdruk.