onzeker lichaamsbeeld

Kerst en oudjaar maakt singles depressief

Single zijn met de feestdagen is doorgaans niet zo’n gelukkige combinatie. Bijna 70 procent heeft last van depressieve gevoelens en ruim de helft voelt zich oprecht eenzaam zonder vaste partner. Dit blijkt onder andere uit onderzoek van online magazine Singlessite dat 950 singles ondervroeg over single zijn tijdens de feestdagen.

Depressief

De feestdagen staan voor velen in het teken van warmte, gezelligheid en samenzijn. De single is hier zich wel van bewust en gevoelens van depressiviteit spelen in de decembermaand vaker op dan anders. Zo voelt bijna de helft zich lichtelijk depressief, nog eens 19 procent behoorlijk depressief en 5 procent geeft aan serieus last te hebben van een depressie.

Verder blijkt dat 10 procent van de alleenstaanden soms met de gedachte speelt zichzelf van het leven te beroven. Nog een 3 procent heeft deze gedachte zelfs geregeld. Men ziet overigens meer op tegen de jaarwisseling dan tegen de kerstdagen.

Jaloezie & verlangen

Omdat een vaste partner in hun leven ontbreekt, voelt 65 procent van de singles zich met de feestdagen oprecht eenzaam. Zo’n 34 procent van hen durft hier niet voor uit te komen en houdt dit daarom bewust geheim. Daarbij is ruim de helft van de singles in deze tijd van het jaar jaloers op mensen die wel een relatie hebben.

Ruim een derde verlangt zelfs terug naar gelukkigere tijden met zijn of haar ex-partner. Op de vraag wat men het meest mist tijdens de feestdagen zijn de singles tamelijk eensgezind; er wordt het heftigst verlangd naar een nieuwe vaste partner.

Uit & thuis

De verleiding om meer moeite te doen en nog voor de feestdagen een nieuwe partner te vinden is dan ook niet zo vreemd. Singles zijn actiever op datingsites (25%), ze gaan vaker uit (11%) en bezoeken geregeld een speeddate-avond. Daarnaast zijn ze bewuster bezig hun kring met sociale contacten uit te breiden. Uiteindelijk brengen singles de kerstdagen voornamelijk bij familie (45%) en vrienden (9%) door. Opmerkelijk is wel dat bijna een kwart smoesjes verzint om onder het verplichte kerstdiner met de familie uit te komen. Met oudjaar blijft maar liefst 40% van de singles alleen thuis.

Bron: Singlessite.nl

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!