in gesprek

Ken ik jou niet ergens van?

Soms heb je een oogje op iemand laten vallen maar wil je dat niet direct te duidelijk laten blijken. Wel zou je graag een praatje met hem maken. Er zijn natuurlijk manieren om toch in contact te komen met die betreffende persoon, zonder dat het er te dik boven op ligt, dat je meer zou willen. Soms schrikt dat mannen namelijk af. Er zijn enkele tips om een praatje te beginnen. Daarbij is het belangrijk de controle in de hand te houden.

1. Hebben we elkaar niet al eens ontmoet?

“Ik heb het gevoel dat ik jou al eens ergens gezien heb, maar waar dat kan ik me niet meer terug denken.” Het is niet moeilijk. Zelfs als de man twijfelt aan jouw herkenning en jouw intenties, dan komt hij er niet onder uit jou toch een paar vragen terug te stellen. Je krijgt de kans op een gesprekje.

2. Maak oogcontact met een flirterige glimlach

Wanneer je samen in een ruimte bent, dan heb je dan kans om alvast wat naar hem te glimlachen. Even je ogen naar hem op te slaan en dan weer weg te kijken. Wees niet te afstandelijk. Ben vriendelijk en benaderbaar. Glimlach af en toe. Maak hem duidelijk dat je best een praatje wilt maken.

Wanneer er ook anderen in de zelfde ruimte zijn, neem dan de gelegenheid om bij de anderen weg te lopen richting zijn buurt en ga daar even alleen staan. Je ziet zo meteen of hij interesse heeft in jou. Hij zal dan zeker hallo komen zeggen.

3. Kun je me ergens mee helpen?

Laat een man voelen dat hij de ridder in nood is en zijn dag kan niet meer stuk. Plan dit van te voren en vraag hem wanneer hij jouw kant op komt gelopen. Al zijn het je zware tassen of autopech, of zelfs het openen van je autodeur. Zolang als jij hem maar met je grootste glimlach bedankt, dan zal hij zeker even blijven plakken voor een praatje.

4. Mag ik je telefoon even gebruiken?

Creëer een noodsituatie en elke man zal opstaan om jou te helpen. Een van de makkelijkste manieren is om de telefoon truck toe te passen. Zeg dat de batterij van je telefoon leeg is. Zorg wel dat hij je van te voren al in zijn vizier heeft en dat hij door heeft dat er iets mis is met je telefoon. Loop dan pas naar hem toe.

 5. Vergis je zogenaamd

Zeg iets tegen hem, gevolgd door een “Oeps, ik dacht dat je iemand anders was.” Doe alsof je druk bent, tik hem o zijn schouder en begin te praten. Wanneer hij zich dan omdraait, dan verontschuldig je jezelf.  Val dan niet stil, maar probeer er één van de andere startzinnen achter aan te gooien.

 6. Is het goed als ik hier ga zitten?

Dit is iets wat we vaak horen, wanneer je in de bus zit, of in de trein of op het vliegveld. Gebruik deze zin wanneer je op een man afloopt om naast hem te gaan zitten. Gebruik wel je warmste glimlach, zodat hij doorheeft dat je een warm en benaderbaar persoon bent. Voor je er erg in hebt, zal hij een praatje met jou maken.

 7. Ik zou dat niet doen als ik jou was!

Een perfecte openingszin om te gebruiken wanneer je iemand rond ziet hangen in een omgeving die jij kent als je broekzak. Is die persoon iets aan het doen waar hij later spijt van krijgt? Improviseer iets  en plak daar de openingszin achter. Hij zal vanzelfsprekend een praatje met je maken.

 8. Hoe saai is dit! Hoe vervelend is dit!

Eén van de beste manieren om een praatje te starten is gebruik te maken van de omstandigheden.  Deze zin kun je gebruiken wanneer je dicht bij iemand in de buurt zit waar je een praatje mee wilt maken. Leun een beetje in zijn richting en zeg dit maar tegen niemand in het bijzonder en ga weer in je achter uit. Je kunt je wel naar hem draaien en naar hem glimlachen. Hij zal vervolgens de rest doen.

 9. Zeg hem gedag

Je loopt langs en zegt hallo tegen hem en je loopt verder. Of geef hem alleen een lach. Dit is een wonderbeweging wanneer er een man is die je vaak tegenkomt en waar je chemie bij voelt. Al is het op de hoek van de straat of in een c cafetaria. Wanneer je langs hem loopt, kijk plotseling naar hem op, zeg hallo en loop door alsof je je van geen kwaad bewust bent.

Kijk niet om en doe niets anders. De volgende keer dat je hem tegenkomt, moet je niets zeggen, maar alleen maar naar hem glimlachen voor een tel. Wanneer hij ook maar iets voelt voor jou, dan zal hij onmiddellijk in een brede grijns schieten.

10. Ik ben verdwaald

“Dit is de eerste keer dat ik hier ben.” Kijk alsof je echt niet weet waar je naar toe moet, dat kan ook zijn in een gebouw. Wanneer een man waarin je geïnteresseerd is, in de buurt is, doe dan alsof je verward bent, ga naar hem toe en gebruik de openingszin. Ga verder niet in de verdediging, maar wacht gewoon al. Voordat je het weet neemt deze man je bij de hand en brengt je overal waar jij maar wilt. Zo makkelijk zal het echter niet zijn, vrees ik.

11. Laat iets vallen bij hem in de buurt

Wanneer je dit goed speelt, dan zal hij nooit vermoeden dat dit een actie is om een gesprek te beginnen.  Loop langs hem en laat per ongeluk je pen vallen. Zodra hij het opmerkt, zal hij dit meteen voor je oprapen. Maak je mooiste glimlach en bedank hem voor zijn assistentie. Je kunt het gesprek voortzetten of alleen naar hem lachen. Ook al komt het de eerste keer niet tot een praatje, dan kun je altijd de volgende keer dat je langs loopt iets zeggen.

12. In een rij

Wanneer je op een drukke plaats staat of in een lange rij, bots dan per ongeluk tegen hem aan, terwijl je iets pakt. Wanneer hij dan naar je toedraait, kun je hem aankijken, glimlachen en je verontschuldigen. Je hebt de bal aan het rollen en dat is een begin. Toon jezelf vriendelijk en toegankelijk en hij zal vanzelf wat zeggen.

13. Ga recht op hem af

Wissel glimlachjes naar hem uit gedurende enkele minuten. Wanneer je door hebt dat hij ook in jou geïnteresseerd is, loop je gewoon naar hem toe en zeg hem gedag. Je kunt ook zeggen dat je hem hebt zien kijken. Hij zal zich gevleid voelen, maar overdrijf niet en ben niet te sexy. Mannen trekken dan meteen de conclusie dat je te makkelijk te krijgen bent en die naam wil je niet krijgen.

Kijk welke openingszin jou het best bevalt

Wanneer je aan de slag gaat met deze 13 mogelijkheden dan moeten er toch vast enkele voor jou het gewenste resultaat opleveren. Gebruik ze en je zult zien dat je met elke man die jou bevalt in ieder geval een praatje kunt beginnen. Waar dat verder nog toe kan leiden, dat is de vraag. Grote kans dat het tot een date leidt, dat zou toch mooi zijn. Heb je dan mooi zelf het initiatief in getoond. Wij zijn trots op je.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam