Kedi film

Kedi: feelgood movie voor kattenfans

Zin in een bios-uitje en ben je een kattenfan? Dan is deze film er eentje die je moet zien! Overal in Istanbul lijken katten te zitten. Van hoog boven de daken van de drukke Turkse stad zoomt de camera in Kedi – simpelweg het Turkse woord voor kat – in op steegjes en dakgoten. Daar zijn lenige viervoeters bezig met een middagslaapje, een amoureuze escapade of het scoren van een snack.

Straatkatten

Ceyda Torun, die beweert dat haar jeugd een stuk eenzamer was geweest zonder al die straatkatten om te knuffelen, laat verschillende bewoners van de stad vertellen over de band met ’hun’ kat. Want in tegenstelling tot bij ons, leven de meeste katten niet binnenshuis. Ze krijgen water, eten en een aai maar zowel de knuffelige moederpoes als de stoere rattenvanger is verder vrij om te gaan en staan waar ’ie wil.

Istanbul

In Istanbul gelooft men dat katten negatieve energie absorberen. Ze verdienen onze zorg omdat ze in directe verbinding staan met God. De ene Turk neemt dat serieuzer dan de andere. Twee mannen vertellen afzonderlijk van elkaar een verhaal over hoe een kat hen erbovenop hielp. Sindsdien trekken ze met plastic zakken vol voer en melk voor de kittens door de straten. „Mijn vrienden snappen het niet, maar ik vind het nuttiger dan de hele dag in een theehuis hangen.”

Feelgood

Kedi is een fijne feelgood-film voor kattenliefhebbers. Geen verrassingen, maar ook geen beelden van mishandelde en verwaarloosde zwerfdieren zoals je die vaak ziet in warme landen. Puur een illustratie dat de liefde die je aan dieren geeft zich dubbel en dwars terugbetaalt. En dat er meer goede manieren zijn om voor katten te zorgen dan een pluchen mandje en een kuipje Sheba.

Kijk hier waar de film draait.

 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

uit eten met kerst
By Moniek ·
24 augustus 2022

Beschermd: 60 date tips voor ieder seizoen

Zijn jullie een beetje inspiratieloos geworden op datinggebied of wil je iets ondernemen met je nieuwe vlam? Vind hier 60 date ideeën voor alle seizoenen!
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.