peer tegen kater

Kater: zo ga je ‘m te lijf!

Je hebt weer eens te diep in het glaasje gekeken gisteravond en nu zit je met de gebakken peren.. want je hebt een kater van jewelste! Omdat je over zeer korte tijd weer fris en fruitig bij de baas moet verschijnen is een gouden tip om je kater te bestrijden vast welkom!

Peer tegen kater

Australische wetenschappers ontdekten een middel tegen een kater en het mooie is dat het ook nog eens behoorlijk gezond oogt. Het ideale middel om een kater te lijf te gaan zou niets meer of minder zijn dan een simpele peer! Een stuk van het fruit, of het sap ervan, eten voordat je van plan bent (te) veel alcohol te drinken zouden de symptomen van de kater (zoals geheugenverlies en concentratieproblemen) drastisch verminderen.

Aziatische en Koreaanse peer

De wetenschappers testten tot nu toe alleen maar de Aziatisch en de Koreaanse peer, die in het verre Oosten vaak gebruikt wordt als bestrijdingsmiddel tegen een kater. Het plan is om nu ook te gaan testen met Westerse varianten. Misschien kan je thuis al een test-case wagen 😉 .

Wetenschappelijk perensapje

“We merkten een grote vermindering op in de acetaldehyde niveaus in het bloed na het drinken van perensap”, aldus onderzoeker Manny Noakes. “Deze stoffen zijn grotendeels verantwoordelijk voor de symptomen van een kater. De ernst van een kater wordt gemeten door 14 verschillende symptomen. Deze symptomen kwamen opvallend minder voor in de testgroep die perensap te drinken kreeg tegenover de testgroep die een placebo dronk. Het meest uitgesproken effect was dat de perensap drinkende groep beduidend minder concentratieproblemen had.”

Tip!

Let er wel op dat het perensap gedronken moet worden voor je alcohol drinkt. Wie probeert om met perensap een reeds bestaande kater te bestrijden is bezig met een mission impossible.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!