blues feestdagen

Kater op 1 januari: zo werk je hem weg

Genoten van oud en nieuw, net een paar glazen teveel bubbels op? De kater komt later zeggen ze en wel op 1 januari. Hoe kom je nieuwjaarsdag een beetje fatsoenlijk door? Met deze anti kater tips!

Een halve liter water voor je gaat slapen en twee paracetamol. Of een glas melk. Midnightsnacks. Fruit voor het slapengaan. Naar het schijnt werkt het allemaal tegen een kater. Maar het is nieuwjaarsdag en wellicht heb je in alle drukte niet gedacht aan een antikatermiddel voor het slapengaan. ThePostOnline zet de beste katerontbijtjes op een rij. Ontbijt waar je januari goed mee begint. En nog één keer zondigt voor de detox-dag écht is begonnen.

Fruit

Opgevoed met fruithapjes is bijna iedereen. Fruit is ook als het om alcohol gaat een perfecte oplossing. Waar vet het alcoholpercentage in je bloed omhoog brengt, breekt fruit de alcohol juist af. Natuurlijke suikers, zoals fructose, breken de alcohol juist weer af. Op het moment dat je lichaam vruchtensuiker afbreekt, komt er nicotiamide vrij. Dit zorgt ervoor dat de alcohol sneller wordt afgebroken. Erg veel fructose zit er niet in fruit, in druiven en peren zit het meest. Een watermeloen kan ook helpen, deze bevat antioxidanten (heel hip, google maar) en veel vitamine C. Liefhebbers van honing kunnen gerust een pot honing leegeten, dat bestaat voor 40% uit fructose. Honing brengt de suikerspiegel het best in balans. Eet overigens niet teveel fructose, dat leidt tot dingen als obesitas.

Eieren

Bij de meesten niet onbekend. Maar het is dus, behalve bij allergie, een ideaal katerontbijt. In eieren zit cysteïne. Dat breekt de ethanal in je lichaam af. In feite breek je met eieren de stoffen af die je kater hebben veroorzaakt. Zoals alcohol. Of het ei gebakken, gekookt, geroerd of gespiegeld wordt, maar niet uit. Of je je bed uit kunt komen óf een lieve huisgenoot hebt wel.

Pijnstillers en water

Zolang je maag meewerkt, zijn pijnstillers en water het perfecte middel. Het vocht in je lichaam is op, wat de hoofdpijn veroorzaakt. Door veel te drinken, wordt dat vocht logischerwijs weer aangevuld. En de pijnstillers? Precies. Die zorgen dat je hoofdpijn even verdwijnt. En wellicht een zere knie omdat je niet meer recht naar huis kon fietsen.

Chilipepers

Niet de meest prettige manier, maar je kater wegzweten werkt wel degelijk. Aangezien het weer er in Nederland niet vaak naar is dat men spontaan begint te zweten, zijn er ook andere oplossingen. Zoals chilipepers. Die zijn heet, waar de meesten van zullen gaan zweten. Dat is niet het enige bijkomende voordeel: in chilipepers zit capsaicine. Dat maakt ze heet én zorgt ervoor dat iemand honger krijgt. Daardoor wordt het hele lichaamssysteem aangezet tot harder werken. Zo vervlogen.

Artisjok

Het voordeel van blikjes is dat je ze ongeveer eeuwig kunt bewaren. Een blikje artisjokken in huis is ook geen slecht idee als er veel alcohol in het spel is geweest de vorige avond. De artisjok ondersteunt namelijk de spijsvertering en brengt je maag tot rust. Het stofje dat werkt is in het geval van de artisjok cynarine. Dit stofje, ook wel bekend als bitterstof, bevordert de uitscheiding van maagzuur en gal en bevorderen daardoor de eetlust en de spijsvertering. Verse artisjokken kunnen uiteraard ook perfect als antikater-ontbijt gelden.

IJsjes

Wetenschappelijk helemaal niets van bewezen, maar wie nog geen slok water binnen kan houden, kan ijs proberen. Van ijsblokjes tot waterijsjes met veel te veel suiker. Ook fijn bij oververhitting omdat je maag protesteert.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kinderwens
By Margret ·
13 oktober 2021

Single vrouwen en kinderwens

Bij single vrouwen gaat naast de leeftijd ook het wel of niet hebben van een partner meespelen bij een kinderwens. Er zijn daarnaast ook vrouwen die gewoon geen kind willen.
tips spannend voorspel
By Margret ·
29 september 2021

Vrouw verkiest ander lingerie dan haar man

Er zullen ongetwijfeld vrouwen zijn die het opwindend vinden van hun partner een mooi lingerie setje te krijgen. Persoonlijk vind ik het prettig dit kledingstuk zelf uit te zoeken en vooral goed te passen. Blijkbaar ben ik als vrouw niet de enige die daar zo over denkt.
mosselen uit de wok voor 1
By Moniek ·
15 september 2021

Singlesrecept: gewokte mosselen op z’n Monika’s

Persoonlijk ben ik dol op mosselen. Uit de pan, lekker gegratineerd uit de oven maar tegenwoordig maak ik ze heel vaak in de wok. Heerlijk! Na tal van recepten te hebben geprobeerd heb ik er zelf eentje in elkaar gedraaid die ik echt het allerlekkerste vind.
onzeker
By Tijmen ·
24 augustus 2021

Verantwoord werken aan jouw onzekerheid

singlesrecepten
By Margret ·
21 augustus 2021

Leer elkaar kennen door voor elkaar te koken

Voor elkaar eten bereiden is een goede manier om zonder gesprekken veel over de ander te weten te komen.
shapeware eerste date
By Moniek ·
18 augustus 2021

Shapewear dragen tijdens een date?

Vrouw verkiest andere lingerie dan haar man, maar hoe zit het eigenlijk met corrigerend ondergoed? Kun je daarmee aankomen tijdens een date?