Kans op ware liefde voor singles is 1 op 285.000

De kans dat je als single de liefde van je leven ontmoet is niet meer dan 1 op 285.000, dat berekende de Britse wiskundige Peter Backus met een wiskundige formule.

Berekening
Voor het onderzoek gebruikte Backus zichzelf als voorbeeld. Hij gebruikte de bekende wiskundige berekening Drake Equation, die ook wordt gebruikt om de kans te berekenen om buitenaards leven te vinden, om te kijken hoeveel kans hij had om zijn ideale levenspartner te vinden. Hij beperkte zijn keuze tot de heteroseksuele, single vrouwen van zijn leeftijdscategorie die in zijn stad Londen wonen. Backus ging ervan uit dat hij slechts één op de twintig aantrekkelijk zou vinden en dat dit omgekeerd ook een kans van één op twintig was. De kans dat hij goed zou opschieten met iemand schatte hij op één op twintig. Hij stopte dit zijn computer, die berekende dat er in Londen 26 vrouwen aan zijn voorwaarden voldoen, wat dus neerkomt op een kans van 1 op 285.000.

Kieskeurig
“De kans dat we een buitenaardse levensvorm vinden is dus 100 keer groter dan dat ik mijn ware liefde vindt”, aldus Backus. “Dit onderzoek kan mensen die op zoek zijn naar een partner deprimeren. Het hangt er natuurlijk van af van hoe je je kansen inschatte voor je dit las. Er is ook goed nieuws voor vrijgezellen, hun status is hun schuld niet.” Natuurlijk, mensen die minder kieskeurig dan Backus zijn, zullen meer kans hebben hun grote liefde te ontmoeten.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?