Kans op scheiding groter bij dure bruiloft

Bij echtparen die te veel geld uitgeven aan hun bruiloft, zou de kans op een scheiding groter zijn dan bij stellen die hun huwelijksdag klein houden.

Volgens de vooraanstaande Britse  familierechtadvocaat Amanda McAlister geven acht van de tien stellen die binnen vijf jaar scheiden hun te dure bruiloft als reden van de breuk op.”Jonge mensen staan al onder enorme financiële druk door collegegelden en hoge woninglasten. Het vooruitzicht van een extravagante ceremonie is een grote, extra spanning”, vertelt McAlister aan Daily Mail.

Keira Knightley
De advocate noemt Keira Knightley en haar kersverse man als voorbeeld van hoe een bruiloft hoort te zijn. De actrice trouwde begin mei met zanger James Righton en hield de huwelijksdag erg klein. Ze nodigde slechts twaalf gasten uit en koos voor een jurkje van Chanel dat ze al eens eerder had gedragen. Bovendien werd ze door haar moeder naar de ceremonie gereden in een Renault Clio en waren bij de receptie maar vijftig gasten aanwezig.”Met het laten schieten van een limousine, grote jurk en dure taart, zouden ze zich zomaar kunnen hebben verzekerd van een stabiel en succesvol huwelijk”, zo meent McAlister.

Realiteit

Hier tegenover geven jonge stellen volgens McAlister vaak meer dan 35.000 euro uit aan hun trouwdag.”Na de wittebroodsweken, als de realiteit toeslaat, wordt het terugbetalen van zulke grote sommen geld een enorme last binnen het huwelijk, samen met de toenemende kosten die het starten van een gezin met zich meebrengt in deze economisch onzekere tijden”, aldus de advocate.”In een vlaag van romantiek en feeststemming worden de gevolgen op lange termijn, die een grote impact kunnen hebben op nieuwe relaties, vaak makkelijk genegeerd.”

Bescheiden
McAlister onderschrijft de visie van vooraanstaand familierechter Sir Paul Coleridge, die van mening is dat meer stellen hun trouwdag bescheiden zouden moeten houden: “Er zou meer gedaan moeten worden om het probleem van jonge stellen met een schuld en de steeds hogere huwelijkskosten aan te pakken.”

“Hoe onromantisch het ook klinkt, het laag houden van de kosten van de trouwdag zal een solide basis geven en zorgen voor een betere financiële zekerheid die nodig is in het hedendaagse economische klimaat.”

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?

By Tijmen ·
29 november 2021

Wat je moet weten over Nederlandse vrouwen daten