7 super tips speeddaten

Kans op geslaagde date succesvoller in rode kleding

Vrouwen hebben de meeste kans om indruk te maken op een potentiële partner als ze tijdens een eerste afspraakje een kledingstuk dragen dat rood is. Mannen kunnen daarentegen het best grijs dragen. Dit blijkt uit onderzoek waarvoor 1.128 vrouwelijke en 1.232 mannelijke volwassenen met een relatie ondervraagd zijn.

Ruim negen op de tien mannelijke ondervraagden kon zich nog herinneren wat hun partner droeg op de eerste date. 27 procent van hen zei dat dit een rood kledingstuk was, wat behoorlijke indruk had achtergelaten.

De kleuren geel en bruin op een eerste afspraakje vinden mannen het minst charmant. De ondervraagde vrouwen zien hun toekomstige partner het liefst in grijze kleding. Roze of gele kledingstukken schrikken vrouwen het meest af, zo meldt Daily Mail.

Aantrekkingskracht

Voor het onderzoek werd gekeken in hoeverre kledingkeuze bepalend is voor de aantrekkingskracht tussen twee volwassenen. Bijna zeven op de tien mannen geeft toe dat de kledingkeuze van de vrouw invloed heeft op het verloop van de afspraak. 64 procent van de vrouwen denkt hier hetzelfde over. Het merendeel van de ondervraagde vrouwen draagt op een eerste afspraakje het liefst de kleur rood, gevolgd door blauw, groen en zwart. Mannen neigen het snelst naar grijs, zwart en blauw.

Oppervlakkig

“Het klinkt heel oppervlakkig om de kans op een tweede afspraak te baseren op de kleur die iemand aantrekt, maar het feit is dat we onze potentiële partners primair beoordelen”, stelt één van de onderzoekers. “Het zit in de natuur van de mens om onszelf te beschermen tegen eventuele foute keuzes. Iemands kledingkeuze is een van de eerste dingen die de hersenen oppikken en zullen analyseren.”

Bron: Nu

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.