7 super tips speeddaten

Kans op geslaagde date succesvoller in rode kleding

Vrouwen hebben de meeste kans om indruk te maken op een potentiële partner als ze tijdens een eerste afspraakje een kledingstuk dragen dat rood is. Mannen kunnen daarentegen het best grijs dragen. Dit blijkt uit onderzoek waarvoor 1.128 vrouwelijke en 1.232 mannelijke volwassenen met een relatie ondervraagd zijn.

Ruim negen op de tien mannelijke ondervraagden kon zich nog herinneren wat hun partner droeg op de eerste date. 27 procent van hen zei dat dit een rood kledingstuk was, wat behoorlijke indruk had achtergelaten.

De kleuren geel en bruin op een eerste afspraakje vinden mannen het minst charmant. De ondervraagde vrouwen zien hun toekomstige partner het liefst in grijze kleding. Roze of gele kledingstukken schrikken vrouwen het meest af, zo meldt Daily Mail.

Aantrekkingskracht

Voor het onderzoek werd gekeken in hoeverre kledingkeuze bepalend is voor de aantrekkingskracht tussen twee volwassenen. Bijna zeven op de tien mannen geeft toe dat de kledingkeuze van de vrouw invloed heeft op het verloop van de afspraak. 64 procent van de vrouwen denkt hier hetzelfde over. Het merendeel van de ondervraagde vrouwen draagt op een eerste afspraakje het liefst de kleur rood, gevolgd door blauw, groen en zwart. Mannen neigen het snelst naar grijs, zwart en blauw.

Oppervlakkig

“Het klinkt heel oppervlakkig om de kans op een tweede afspraak te baseren op de kleur die iemand aantrekt, maar het feit is dat we onze potentiële partners primair beoordelen”, stelt één van de onderzoekers. “Het zit in de natuur van de mens om onszelf te beschermen tegen eventuele foute keuzes. Iemands kledingkeuze is een van de eerste dingen die de hersenen oppikken en zullen analyseren.”

Bron: Nu

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.